President van de Lions Club Goeree-Overflakkee, David Jaap Goekoop (l), overhandigt aan Martin Ista, vrijwilliger bij de voedselbank, 1.570 pakken DE koffie. Martin Ista van de voedselbank sorteert en telt de punten.
President van de Lions Club Goeree-Overflakkee, David Jaap Goekoop (l), overhandigt aan Martin Ista, vrijwilliger bij de voedselbank, 1.570 pakken DE koffie. Martin Ista van de voedselbank sorteert en telt de punten.

DE Koffie-actie Lionsclub Goeree-Overflakkee voor de Voedselbank enorm succes

Algemeen 845 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Onlangs overhandigde David Jaap Goekoop, president van de Lions Club Goeree-Overflakkee, maar liefst 1.570 pakken DE koffie aan de heer Martin Ista van de Voedselbank, de opbrengst van de Lions DE-koffiepunten-actie.

Gedurende de maanden december en januari waren bij zeven supermarkten verspreid over het eiland zuilen neergezet om DE-punten te verzamelen, die op koffie en theeverpakkingen van het merk Douwe Egberts te vinden zijn. Daar werd massaal gehoor aan gegeven. De actie leverde maar liefst 750.010 punten op.
De punten werden door de koffiebrander voor de Lions Club omgezet in pakken koffie, die weer aan Voedselbank konden worden gedoneerd. Douwe Egberts vond bovendien de actie, die landelijk door de inzet van vele Lions Clubs werd uitgevoerd, zo sympathiek, dat ze het aantal pakken koffie met 20% verhoogde.

De Voedselbank is enorm blij met deze gift. De vraag van hun cliënten is steevast groter dan het aanbod van producten. Voedselbanken lopen tegen het probleem op dat fabrikanten steeds nauwkeuriger produceren, waardoor het aantal restproducten afneemt. Koffie is daarnaast ook nog een lang houdbaar product en lang houdbare producten worden zelden als restpartijen aan de Voedselbank aangeboden. Ook de Lions waren enorm in hun nopjes met de opbrengst. Het was een verdubbeling van het aantal pakken koffie in vergelijking met de vorige keer.

De president van de Lions Club Goeree-Overflakkee, David Jaap Goekoop, benadrukte bij de overhandiging van de pakken koffie, dat deze actie alleen een succes kon worden door de goede samenwerking tussen de Lions, de vrijwilligers van de voedselbank, koffiebrander Douwe Egberts en alle winkeliers, die belangeloos hun medewerking verleenden. Hij wilde dan ook iedereen heel hartelijk danken voor alle hulp.
Eind van dit jaar hoopt de Lions Club opnieuw een koffie-actie te organiseren, Dus bewaart uw DE – punten.

Afbeelding

Uit de krant