Logo eilandennieuws.nl
De skatebaan in het Vliedpark in betere tijden (Foto: archief).
De skatebaan in het Vliedpark in betere tijden (Foto: archief).

Gemeente doet Vliedpark in Middelharnis per direct op slot

MIDDELHARNIS - De gemeente Goeree-Overflakkee heeft vandaag het Vliedpark in Middelharnis per direct afgesloten voor publiek. Reden is dat er zich volgens de gemeente in toenemende mate groepen jongeren ophouden op het terrein, met name bij het skatepark.

Daarbij worden volgens de gemeente de richtlijnen en maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus niet in acht genomen. “Dit besluit hadden wij liever niet genomen”, reageert burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman. “Het is ook heel vervelend voor de kinderen die hier spelen en de wandelaars die zich wel goed aan de regels houden. Maar op dit moment is afsluiten de enige optie om hier groepsvorming te voorkomen.”

Het Vliedpark ligt aan de rand van nieuwbouwwijk De Westplaat en bevat onder andere een klimheuvel (beter bekend als ‘de berg’), een groot grasveld, een skatepark en een beweegtoestel. Het terrein is vandaag met bouwhekken afgezet. Er zijn bovendien borden geplaatst. Het park wordt opgenomen in het aanwijzingsbesluit bij de noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, aldus de gemeente. "De bijzondere opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente zijn bevoegd op te treden ter uitvoering van de noodverordening. Zij houden – samen met de politie en andere handhavingsinstanties – toezicht op de nieuwe noodverordening."

Met de afsluiting zijn op Goeree-Overflakkee nu drie gebieden verboden terrein. Naast het Vliedpark in Middelharnis werden al eerder de eilanden Ossenhoek en Hompelvoet in het Grevelingenmeer aangewezen als gebieden waar het verboden is te komen.

Meer berichten