Logo eilandennieuws.nl

Speciale huisartsenpost voor corona geopend

DIRKSLAND - Huisartsenpost 't Hellegat en het Van Weel Bethesda ziekenhuis hebben woensdag een speciale huisartsenpost geopend voor mensen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus. De speciale HAP is te vinden in de aparte units die vorige week zijn neergezet tegenover de ingang van het spoedplein van het ziekenhuis.

De huisartsen onderzoeken in de speciale huisartsenpost patiënten die mogelijk besmet zijn met corona. Als het nodig is, kan de patiënt vanuit deze post direct naar het ziekenhuis. Er kan zelfs een specialist uit het ziekenhuis meekijken op de coronapost bij twijfel of een opname noodzakelijk is. Patiënten met klachten moeten overdag eerst contact opnemen met de eigen huisarts. Of tijdens avonden, nachten en weekenden met de huisartsenpost. Die maken als dat nodig is een afspraak voor de patiënt bij de 'coronahuisartsenpost'. Op de coronahuisartsenpost wordt niet getest op corona. Patiënten worden op deze post onderzocht, behandeld en indien nodig doorverwezen naar het ziekenhuis. Daarom is bewust gekozen voor een locatie dichtbij het ziekenhuis.

Door patiënten die misschien corona hebben te onderzoeken op één plek, blijven de gewone huisartsenpraktijken vrij van corona. Patiënten met andere klachten kunnen er dan nog steeds terecht. Het risico op besmetting van patiënten en medewerkers vermindert door deze oplossing. Ook is zo minder beschermende kleding nodig, waarvan er nu tekorten zijn.

De patiënten met andere klachten dan corona worden tijdens avonden, nachten en weekenden beoordeeld in de reeds bestaande locatie van de huisartsenpost in het ziekenhuis.

Meer berichten