Logo eilandennieuws.nl

CuraMare deelt actuele cijfers rond corona

GOEREE-OVERFLAKKEE - CuraMare heeft besloten om op werkdagen de actuele cijfers rond het coronavirus van de eigen locaties te publiceren op haar website. Dat doet de zorgorganisatie met een kaartje, waarbij per locatie het aantal bevestigde besmettingen en de eventueel hieraan overleden patiënten wordt weergegeven.

De afgelopen dagen werden de cijfers en statistieken via het RIVM en de GGD gepubliceerd. "Vanwege de grote betrokkenheid van bewoners van Goeree-Overflakkee en omliggende gemeenten willen we de aantallen op onze locaties delen", aldus CuraMare in een toelichting. "Bijna iedere eilandbewoner kent wel iemand die binnen één van onze locaties verblijft. Wij begrijpen dat het belangrijk is deze cijfers te delen."

In het overzicht is te zien hoeveel bevestigde coronabesmettingen en eventueel hieraan overleden patiënten/bewoners/cliënten er binnen de locaties van CuraMare zijn op dit moment. "Het gaat hierbij ook om patiënten/bewoners/cliënten die bij CuraMare opgenomen zijn en uit een andere gemeente komen dan Goeree-Overflakkee. Zo zijn er bijvoorbeeld patiënten uit andere ziekenhuizen die via de landelijke coördinatie in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zijn opgenomen."

Uit de cijfers van maandag blijkt dat bij CuraMare de meeste besmettingen zijn vastgesteld in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Daar liggen op dit moment 37 mensen bij wie het coronavirus is vastgesteld. Van Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk was al bekend dat daar veel coronabesmettingen zijn vastgesteld. Het zijn er nu (maandag) 35, zeven bewoners van het zorgcomplex zijn overleden aan de gevolgen van het virus. Opvallend is ook dat in de Vliedberg in Ouddorp (3), Ebbe en Vloed in Oude-Tonge (1), Spectrum in Stellendam (0) en de Geldershof in Dirksland (0) niet of nauwelijks besmettingen zijn vastgesteld.

Carla Arends, deskundige infectiepreventie CuraMare: “Ter bescherming van onze patiënten, bewoners, cliënten en medewerkers wordt iedereen binnen CuraMare met (lichte) klachten getest. Op die manier willen we verspreiding en besmetting met het virus zoveel mogelijk beperken. Mensen die positief getest zijn op corona én overlijden, hadden vaak al onderliggende aandoeningen. Deze aandoeningen zorgden ervoor dat deze mensen een kwetsbare gezondheid hadden vóór het moment van besmetting met het coronavirus.”

Sinds de uitbraak van het coronavirus neemt CuraMare maatregelen om besmetting en verspreiding te beperken. "Onze zorgorganisatie doet er alles aan om goed voor haar patiënten, cliënten, bewoners en medewerkers te zorgen. Wij volgen hierin nauwgezet de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Het belangrijkste is nu dat de zorg op onze locaties door kan blijven gaan."

Ook het RIVM en de GGD hebben de meest recente cijfers inmiddels bekendgemaakt. Volgens het RIVM is het aantal besmettingen nu ongeveer 112, de GGD meldt 87 positief geteste mensen. De echte cijfers liggen vermoedelijk veel hoger, omdat lang niet iedereen met coronaklachten wordt getest.

Meer berichten