Logo eilandennieuws.nl
Kapster Arina Nobel: "Ga vooral niet zelf knippen."
Kapster Arina Nobel: "Ga vooral niet zelf knippen." (Foto: )

Kapster geeft tips voor thuis: "Kijk niet te kritisch in de spiegel"

Klazina de Bakker

Middelharnis

Een nieuwe coupe of stevige knipbeurt zit er niet in de komende weken. Volgens de richtlijnen van het RIVM zijn de kapsalons in elk geval tot 6 april gesloten. Hoewel klanten alle begrip tonen voor de situatie, vragen zij zich af hoe ze hun haar tot de volgende kappersbehandeling in model kunnen houden. Gelukkig is dat heel goed mogelijk met de volgende kapperstrucjes.

De sluiting van de kapsalons is nodig om de veiligheid van de kappers, hun personeel en hun klanten te waarborgen. Toch werden de meeste deuren met pijn in het hart op slot gedraaid. De meeste klanten reageren begripvol. Er zijn immers wel belangrijkere zaken dan een perfect kapsel. Natuurlijk hopen zowel de kappers als de klanten dat de salons weer snel open mogen gaan. Toch kan dat, gezien de strenge maatregelen van het kabinet, nog best even duren.

Veel mensen willen weten of ze hun langer wordende haar nog wel goed kunnen stylen. Gelukkig is dat met de juiste tips en trucs prima mogelijk. “Veel dames hebben nu de tijd om hun haren eens goed te föhnen”, zegt Arina Nobel, kapster bij Kapsalon Krijger in Middelharnis. “Dat maakt een groot verschil. Gebruik voor het föhnen een goede schuimversteviging om veel volume te creëren. Voor wie niet zo handig is met de föhn, zijn kleefrollers ook een goede optie. Daarnaast helpen de juiste stylingproducten mee. Voor dames met een kort of langer kapsel is een droogshampoo of seasaltspray ideaal. Deze producten zorgen voor een luchtig kapsel met veel volume.” Eigenlijk is het een kwestie van uitproberen. Of, zoals de kapster zegt: “Ga gewoon lekker voor de spiegel knutselen met je haar!”

“Raakt het kapsel uit model? Kam of borstel het haar dan eens een andere kant op of draag het achter de oren. Op die manier ontstaat er direct een andere look. Heren met een kort kapsel, kunnen bij teveel lengte het natte haar in een scheiding kammen en in die richting droog föhnen. Gebruik een stevige wax om het haar op zijn plek te houden. Een nieuw model zonder te knippen!” Zelf de schaar ter hand te nemen, is volgens Nobel geen goed idee. “De kans is groot dat het maanden duurt voor de kapper het haar weer in model heeft.” De belangrijkste tip? “Kijk niet te kritisch in de spiegel.” Dat is een goed advies. Het gaat er tenslotte om dat we deze weken op een veilige manier door kunnen komen. Een ‘bad hair day’ is in dat opzicht te verwaarlozen.

Meer berichten