Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Kinderen maken kleurplaten voor bewoners Nieuw Rijsenburgh

SOMMELSDIJK - Het was niet fijn voor verzorgende Lizette Krijger om de bewoners van ‘haar’ afdeling in Nieuw Rijsenburgh te vertellen ze voorlopig geen bezoek meer mochten ontvangen. Een boodschap die veel verdrietige gezichten veroorzaakte. Daarom startte ze samen met collega Patricia Vogelaar en enkele anderen een actie om de mensen in Nieuw Rijsenburgh op te vrolijken.

Door Klazina de Bakker

CuraMare sloot op dinsdag 17 maart woonzorglocaties De Vliedberg, Het Spectrum, Geldershof, Nieuw Rijsenburgh en Ebbe en Vloed voor bezoek. Deze sluiting zal in elk geval tot 6 april duren. Het bezoekverbod is één van de vele maatregelen die genomen worden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een ingrijpende beslissing, die de bewoners en hun familie hard raakt. Voor Krijger reden genoeg om deze moeilijke dagen voor de mensen in Nieuw Rijsenburgh weer wat kleur te geven. Samen met een aantal collega’s, ook werkzaam op deze locatie, startte zij het initiatief om kleurplaten van kinderen in te zamelen en deze later uit te delen in de woonzorglocatie. Het is een hartverwarmende actie om de bewoners te laten weten dat er aan hen wordt gedacht.

De initiatiefneemsters zijn alle zes moeder van jonge kinderen, die graag kleuren en knutselen. “Met een kleurplaat of tekening kunnen we de mensen in Nieuw Rijsenburgh iets moois en blijvends geven”, vertelt Jonita van den Ochtend, één van hen. “We plaatsten een oproep op Facebook, die al snel vele malen werd gedeeld. In dat bericht staan ook de adressen waar de kleurplaten ingeleverd kunnen worden.” De actie werd eveneens via de e-mail van scholen en peuterspeelzalen verspreid. Van den Ochtend is verrast over het enthousiasme waarmee gereageerd wordt op de actie. “Het is een groot succes! Op de verschillende adressen komen stapels kleurplaten en tekeningen binnen. Van peuters, die een paar krabbels op papier hebben gezet, maar ook van oudere kinderen, die de mooiste tekeningen maken.”

Inmiddels hebben de eerste bewoners in Nieuw Rijsenburgh al een vrolijke verrassing ontvangen. Een slinger van papieren handjes vrolijkt één van de woongroepen op. De bewoners zijn er erg blij mee. Ze vinden het heel bijzonder dat dit speciaal voor hen gemaakt is en dat er aan hen wordt gedacht. Nu de actie zo’n groot succes blijkt te zijn, wordt deze goed gecoördineerd. De ingezamelde kleurplaten blijven voor de zekerheid een aantal dagen apart liggen om eventuele coronabesmetting via het papier te voorkomen. Dan wordt er een moment gepland waarop de collega’s ze aan de bewoners van de woongroepen en appartementen zullen uitdelen.

Inmiddels is het initiatief om de bewoners van woonzorglocaties een hart onder de riem te steken, overgenomen door anderen. “Dat is fijn”, vindt van den Ochtend. “Zo weten nog veel meer ouderen, die geen bezoek mogen ontvangen, dat er aan hen gedacht wordt.” Op social media zijn diverse oproepen te vinden om iets moois te maken voor oudere en eenzame mensen op Goeree-Overflakkee. Kinderen kunnen thuis dus nog volop aan de slag. Kleuren en knutselen is leuk en ontspannend, zeker als je iets moois voor iemand anders maakt. Het is een gezellige en zinvolle activiteit, die prima onderdeel kan zijn van ‘homeschooling’.

Enkele adressen waar kleurplaten en tekeningen kunnen worden ingeleverd:

Lizette Krijger
A.M. de Jongstraat 12
3245 RK Sommelsdijk

Jonita van den Ochtend
Fortstraat 11
3249 AD Herkingen

Meer berichten