Afbeelding

Ook in onze regio groeiend tekort aan mondkapjes

Algemeen 653 keer gelezen

REGIO - In de regio's Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten is er een groeiend tekort aan mondkapjes en andere beschermingsmiddelen voor huisartsen. Een oproep aan u als ondernemer en burger; heeft u nog mondkapjes? Breng ze naar uw huisarts, zij hebben de beschermingsmiddelen hard nodig.

Op dit moment zijn er nog beschermingsmiddelen voor de huisartsen, maar ze maken zich zorgen dat er tekorten ontstaan als het aantal besmettingen van het coronavirus blijft groeien. Het gaat om mondkapjes met de code FFP1, FFP2 of FFP3, deze bieden genoeg bescherming aan huisartsen. Deze mondkapjes zijn normaliter te verkrijgen bij bijvoorbeeld bouwmarkten en kan het zijn dat u deze nog thuis heeft liggen in een schuurtje of op zolder. Niet alleen mondkapjes, maar ook vuurwerkbrillen zijn welkom als beschermingsmateriaal. Mocht u beschikken over beschermingsmiddelen u wilt ze inleveren? Neem dan wel eerst telefonisch contact op met uw huisarts.

De oproep is ook gericht aan bedrijven, in de bouw, op de boerderij, spuiterijen, schilders e.d. worden ook mondkapjes gebruikt. Bent u een ondernemer of kent u iemand in u netwerk die mondkapjes gebruikt en deze ter beschikking wilt stellen? Uw huisarts zou er enorm mee geholpen zijn.

Een oproep naar beschermingsmiddelen staat niet op zich zelf. Door heel Nederland vinden er initiatieven plaats om mondkapjes naar huisartsen te brengen of in te leveren bij het Rode Kruis. Mooie initiatieven om samen met elkaar uw zorgmedewerkers te helpen en te ondersteunen!

In Sommelsdijk worden zelfs met de hand mondkapjes gemaakt van oude lakens. Enkele medewerkers van Zorgthuys Flakkee naaien de mondkapjes in elkaar. Na gebruik kunnen de mondkapjes worden gewassen en opnieuw worden gebruikt.

Uit de krant