Logo eilandennieuws.nl

Coronacrisis en het Eilanden-Nieuws

Beste lezers van het Eilanden-Nieuws,

De coronacrisis gaat ook ons eiland niet voorbij. We willen allereerst ons meeleven uitspreken met allen die met de gevolgen van de crisis te maken hebben. Met name de mensen die besmet zijn en hun dierbaren en in het bijzonder ook de mensen die zorg en hulp bieden.
Iedereen ondervindt op de een of andere manier de gevolgen van het virus. Zo ook Eilanden-Nieuws. De medewerkers werken bijna volledig vanuit huis, maar wij proberen onze dienstverlening zoveel mogelijk door te laten gaan en staan voor u klaar.
Onze nieuwsvoorziening kan vooralsnog ‘gewoon’ doorgaan, maar het nieuwsaanbod loopt sterk terug. Letterlijk alles is inmiddels afgelast en het sociale leven ligt bijna volledig stil. We kunnen daarom niet uitsluiten dat we op korte termijn slechts één krant kunnen uitgeven in plaats van de gebruikelijke twee.
We zien het echter als onze plicht om alle inwoners van Goeree-Overflakkee te blijven informeren over wat er op ons eiland speelt. Via de krant, onze (mobiele) website en sociale kanalen houden we u de komende tijd zo actueel mogelijk op de hoogte van het laatste nieuws. Mocht u de papieren krant niet ontvangen, dan kunt u op de website altijd de digitale editie lezen.
Het drukken en bezorgen van de krant kan vooralsnog doorgang vinden, maar het is niet ondenkbaar dat dit de komende tijd zal wijzigen. We stellen uiteraard alles in het werk om de krant op tijd bij u op de deurmat te krijgen. We rekenen op uw begrip als dit onverhoopt niet (in alle situaties) lukt.
Naast het teruglopende nieuwsaanbod hebben we ook te maken met terughoudendheid van adverteerders. Hier hebben we uiteraard alle begrip voor. Wij zullen hen de komende tijd ook minder actief benaderen dan ze van ons gewend zijn. Onze media-adviseurs zijn uiteraard wel beschikbaar voor het communiceren van een passende reclameboodschap.
Hieronder vindt u een oproep om elkaar te steunen en te bemoedigen via de krant en onze website.

We wensen u allen veel sterkte vanuit het vertrouwen dat Psalm 93 ook in deze moeilijke omstandigheden van toepassing is.

Gert Klok, hoofdredacteur
Ab van der Veer, directeur


Elkaar bemoedigen

Het zijn roerige tijden en dat is nog mild uitgedrukt. Heel veel mensen werken thuis, terwijl ook de kinderen de nodige aandacht vragen. Het anders zo bruisende sociale leven op Goeree-Overflakkee ligt plat. Evenementen en activiteiten zijn afgelast, kerkdiensten worden noodgedwongen vanuit huis gevolgd. Elkaar ontmoeten is even niet verstandig.
Het is mooi om te zien dat juist in deze moeilijke tijden ook tekenen van saamhorigheid te zien zijn. Denk aan de steunbetuigingen aan het zorgpersoneel van het Van Weel-Bethesda ziekenhuis en de verzorgingshuizen op het eiland. Als krant van en voor Goeree-Overflakkee zien we het ook als onze taak die saamhorigheid te bevorderen waar dat mogelijk en nodig is. Daarom doen we hierbij een oproep aan lezers die andere mensen willen bemoedigen of iets willen delen. Dat mag een uit het hart gegrepen stukje tekst zijn, een gedicht, een foto, een oproep, een bemoediging, etc.
In de krant van komende dinsdag willen we de inzendingen een mooi plekje geven. We ontvangen uw inzending graag voor D.V. komende maandag 23 maart om 12.00 uur. U kunt uw bijdrage sturen naar redactie@eilandennieuws.nl of inzenden via www.eilandennieuws.nl. Namens team Eilanden-Nieuws alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!

Gert Klok, hoofdredacteur

Meer berichten