Logo eilandennieuws.nl

Corona eist eerste slachtoffer op Flakkee, geen bezoek meer op woonzorglocaties

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het coronavirus heeft een eerste slachtoffer geëist op Goeree-Overflakkee. Het gaat om een bewoner van Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk.

Het totale aantal besmettingen op Goeree-Overflakkee is inmiddels gestegen naar negen, zo blijkt uit de laatste update van GGD Rotterdam. De cijfers geven volgens de GGD overigens geen goed beeld van het verloop van de verspreiding van het virus, omdat het aantal meldingen alleen gaat over het aantal positieve testen en niet iedereen getest wordt. Wel wordt het aantal positieve testen in de regio voorlopig gemeld.

Donderdag kwam vanuit het kabinet de maatregel dat alle verzorgingshuizen op slot gaan voor bezoekers. CuraMare besloot afgelopen woensdag al om tot 6 april geen bezoekers meer toe te laten in haar woonzorglocaties De Vliedberg, Het Spectrum, Geldershof, Nieuw Rijsenburgh en Ebbe en Vloed. "Wij begrijpen heel goed dat dit een ingrijpende maatregel is", aldus de zorginstelling. "Helaas is deze noodzakelijk om onze bewoners en onze medewerkers te beschermen." Bewoners en hun eerste contactpersoon zijn persoonlijk geïnformeerd over het besluit. "Wij vragen naasten om op een andere manier contact te houden met onze bewoners", aldus CuraMare. "Naast de vaste zorgmomenten doen onze medewerkers hun uiterste best om sociaal contact op andere manieren te bevorderen. Binnenkort volgt meer informatie over deze initiatieven."

Op de woonzorglocaties is inmiddels een tweede besmetting vastgesteld. "Bij besmetting of verdenking van het coronavirus moeten bewoners op hun appartement of zit-/slaapkamer blijven", aldus CuraMare. "Zij worden met strikte hygiënemaatregelen verzorgd. De afdeling/woongroep wordt volledig gesloten. Dit betekent dat bewoners op de afdeling/woongroep blijven en deze alleen verlaten als er een dringende reden is. Boodschappen worden zolang als de isolatie duurt aan de deur bezorgd."

Meer berichten