Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Sursum Corda zet leden in het zonnetje

DIRKSLAND - Tijdens de sfeervolle algemene ledenvergadering op 5 maart van het Christelijk Gemengd Koor Sursum Corda werden een aantal leden in het zonnetje gezet.

Eerst werd stil gestaan bij het aftreden van Sjoek Tanis, die jarenlang het penningmeesterschap vervulde. Dit tot grote tevredenheid van bestuur en leden en dat allemaal nog op de ouderwetse manier. Alles werd gedetailleerd opgenomen in een papieren boekwerkje. Haar werk wordt overgenomen door Jaap Grootenboer die tijdens de vergadering unaniem als penningmeester werd gekozen. Sjoek kreeg als dank een prachtige halsketting als aandenken en een prachtige bos bloemen.
Daarna volgden Klaas en Annelies van den Doel die beiden 25 jaar lid zijn van Sursum Corda. Klaas zingt als tenor, is bestuurslid geweest en zorgde tussen de bedrijven door ook voor het podium dat bij uitvoeringen wordt gebruikt. Annelies zingt als sopraan en heeft met haar enthousiasme ook haar zus overgehaald om mee te gaan zingen. Als laatste was Pie van Geluk aan de beurt die liefst 55 jaar lid is van het koor. Pie zingt als alt en hoopt dat nog even vol te kunnen houden. Alle jubilarissen ontvingen een cadeaubon en een mooie bos bloemen.
Alle personen blijven lid van het koor en hopen nog jaren mee te kunnen zingen.

Sursum Corda

Het koor, opgericht in 1929, staat onder leiding van dirigent Kees Villerius en viert in oktober van dit jaar haar 90 jarig bestaan. Tegen de algemene tendens in is het koor de afgelopen 5 jaren met liefst 24 leden gegroeid en bestaat nu uit 61 personen. “Daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee”, aldus het bestuur.
Het jubileum wordt gevierd met een CD opname die wordt opgenomen in de Sint Catharijnekerk in Brielle. Op vrijdag 30 oktober 2020 zal een jubileumconcert worden gegeven in de Hervormde Kerk te Dirksland. Stukken van de CD zullen dan ten gehore worden gebracht. Zoals bij het Kerstconcert op 13 december 2019, waar een Kerstcantate werd uitgevoerd zal het koor ook nu weer worden begeleid door een snaar- en blazersensemble, piano en orgel. Met de CD en het concert wil het koor haar muzikale groei van de afgelopen jaren laten horen, maar bovenal eer bewijzen aan Hem die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt.

Repetities:

Het koor repeteert iedere donderdagavond in “Onder de Wiek” te Dirksland van 19:30 tot 21:30 uur. Het koor zingt een breed scala aan christelijke psalmen en liederen en schuwt daarbij uitstapjes in een andere taal niet.
Mocht u ook mee willen zingen meldt u dan aan bij het secretariaat: Telefoon: 0187-492329 of E-mail: sursumcordadirksland@gmail.com t.a.v. Joop Tieleman (secretaris) Of kom naar de repetities: U bent van harte welkom.

Uitvoeringen:

4 mei 2020 in het kader van 75 jaar bevrijding;
26 september De Bejaardensoos;
30 oktober Jubileumconcert Hervormde Kerk Dirksland;
14 december Vroonlande te Dirksland

Meer berichten