Logo eilandennieuws.nl

Tiende editie KijkbijdeBoer komt eraan

GOEREE-OVERFLAKKEE - Dit jaar wordt al weer de tiende editie van KijkbijdeBoer gehouden en wel op maandag 13 april (tweede paasdag). Op deze dag opent weer een aantal agrarische bedrijven de deuren voor het publiek.

Ieder jaar komt het bestuur van KijkbijdeBoer al in september bij elkaar om te vergaderen over de tweede paasdag in het komende jaar. Dit jaar is het toch wel speciaal. Tien jaar geleden ontstond het idee om de agrarische sector op het eiland, positief onder de aandacht te brengen en dat is nog steeds het doel van deze dag. Inmiddels staat KijkbijdeBoer bij de meeste mensen bekend als fijn familie-uitje en het biedt de gelegenheid om eens achter de deuren van een bedrijf te kijken.

De deelnemende boeren zijn enthousiast en ondersteunen meer dan ooit het doel om de sector positief op de kaart te zetten. Zij zijn in de afgelopen maanden benaderd en hebben besloten om deel te nemen aan dit succesvolle concept. Voorafgaand aan de open dag, komen de deelnemers en het bestuur een aantal keer bij elkaar om de activiteiten op elkaar af te stemmen en wordt er goed nagedacht over de manier waarop het verkeer en de parkeergelegenheden wordt geregeld.

De komende weken zal er in deze krant meer aandacht zijn voor KijkbijdeBoer. Op 7 april kunt u in deze krant een bijlage verwachten met daarin informatie over de deelnemende bedrijven, over de geschiedenis en andere interessante weetjes. Op de scholen wordt er in groep 1 tot en met 4 een kleurplaat uitgedeeld. Deze mag op tweede paasdag ingeleverd worden, om mee te dingen naar een traptractor. En er is weer een ontbijt, waarvoor u zich op kunt geven via facebook. U kunt KijkbijdeBoer behalve in deze krant, ook volgen op www.kijkbijdeboer.nl en op Facebook.

Meer berichten