Logo eilandennieuws.nl

Stem op de Watertoren

DIRKSLAND - Eerder won de Stichting Watertoren Dirksland de Kern met Pit-trofee in de provincie Zuid-Holland. Nu is het initiatief om de watertoren "te behouden, beheren, benutten en dienstbaar te maken in het sociale en culturele domein van de bevolking van Goeree-Overflakkee en Dirksland in het bijzonder" een van de kanshebbers om de landelijke trofee in de wacht te slepen: de Gouden Pit.

Door Kees van Rixoort

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Voor de landelijke trofee, die behalve een financiële bijdrage in de opstartkosten de nodige aandacht genereert, zijn projecten genomineerd uit elke provincie.

Wie de Gouden Pit wint is in handen van een jury én het publiek. Beide hebben even veel invloed. Het publiek kan stemmen via www.kernmetpit.nl. Stemmen is mogelijk tot en met 25 maart. De Stichting Watertoren Dirksland doet de oproep om massaal het Dirkslandse initiatief te ondersteunen. Elke stem legt gewicht in de schaal om zo hoog mogelijk te eindigen. Dus: “Stem op de Watertoren!” De stichting hoopt in ieder geval op zoveel mogelijk eilandelijke stemmen, maar ook op steun uit de provincie en de rest van Nederland.

We Doen Het Samen

Op zaterdag 28 maart is het We Doen Het Samen! Festival in de Prodentfabriek te Amersfoort. Dan is de bekendmaking van de winnaar van de Gouden Pit. Ook zijn er workshops en sprekers als schrijver en journalist Joris Luyendijk en ‘Minister van Enthousiasme’ Peter Heerschop. Publiek is welkom. De stichting zorgt voor vervoer.

De stichting heeft een promotiefilmpje laten maken, dat in Amersfoort te zien zal zijn. Dat zoomt in op de plannen: de Watertoren gebruiken als een locatie voor sociale en culturele activiteiten en horeca. Rond de toren, een Rijksmonument, is een gebouw gepland. Het filmpje is ook te zien op de websites van de dorpsraad van Dirksland en van Kern met Pit.

De stichting is in gesprek met potentiële horeca-uitbaters. Voordat de realisering van de plannen een feit is, moet de restauratie van het gebouw achter de rug zijn. Dat laatste is in handen van de gemeente Goeree-Overflakkee, de eigenaar van de Watertoren.

Meer berichten