Logo eilandennieuws.nl

Topdrukte bij heropening Repair Café in Sommelsdijk

SOMMELSDIJK - Dat er grote belangstelling en ook behoefte is aan het functioneren van het Repair Café Middelharnis bleek afgelopen zaterdag. Na drie maanden wisten eilanders uit diverse dorpskernen deze voorziening te vinden, die nu is ondergebracht op de locatie Goed voor Goed aan de Gerard Walschapstraat 18 in Sommelsdijk.

Tekst en foto: Jaap Ruizeveld

Fred Warbroek en zijn bemanning bestaande uit hulpvaardige- en deskundige monteurs en assistenten hadden al direct na het openingsuur de handen vol om de toegestroomde bezoekers van hun problemen te verlossen. Met een prima aanpak die tot herstel leidde van het kapotte apparaat. Soms echter moest na onderzoek worden vastgesteld dat een tweede levenskans voor stofzuigers, strijkbouten, koffiezetapparaten, radiootjes, falende lampen, magnetrons en andere elektrische spullen er niet meer inzat.

Met een bekertje koffie in de hand was het af en toe eventjes in de wachtrij omdat zich na drie maanden blijkbaar heel veel problemen hadden opgehoopt. Zaterdag was er overigens extra ondersteuning van monteurs uit het Repair Café De Plaete. Aan diverse tafels werd hard gesleuteld onder toeziend oog van hoopvol gestemde bezoekers. Je verwacht het niet maar ook verstelwerk, korter en langer maken van kledingstukken, het kwam allemaal aan de orde. Het geheel ademde een huiskamersfeer uit. Er viel geen onvertogen woord. Begrip voor eigen ondeskundigheid bij een aantal bezoekers, waar vind je dit nog? Fijn dat je dan geholpen kan worden. Het begrip duurzaamheid werd op en top ingevuld onder het motto 'Waardeer het en repareer het'.

Het Repair Café in Sommelsdijk is elke eerste zaterdag van de maand geopend van 10.00 tot 13.00 uur. Reparaties worden tot even na 12.00 uur nog aangenomen. De organisatie zoekt nog naar een deskundige reparateur om mankementen aan de fiets te kunnen verhelpen. Heeft u de sessie in Sommelsdijk gemist? Dan kunt u zaterdag 14 maart terecht in het MFC ’t Centrum in Ooltgensplaat. Daarna op zaterdag 4 april in Sommelsdijk en op 11 april in Repair Café in Ooltgensplaat. Meer informatie: info@repaircafemiddelharnis.nl.

Meer berichten