Logo eilandennieuws.nl

Geen coronabesmettingen in ziekenhuis Dirksland

DIRKSLAND - De drie mensen die mogelijk het coronavirus onder de leden hadden, zijn allemaal negatief getest. En dat is uiteraard heel positief, omdat dit betekent dat ze niet besmet zijn met het virus. 

Dat heeft CuraMare maandag laten weten in een update op de website. Wel wordt een nieuwe mogelijke besmetting op dit moment onderzocht, ook deze patiënt zit in isolatie.

De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen:
- Was uw handen regelmatig
- Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
- Gebruik papieren zakdoekjes.

Wat zijn symptomen van het coronavirus

Heeft u last van koorts, hoesten of kortademigheid EN zijn de klachten ontstaan binnen 14 dagen na terugkomst van een reis / verblijf in het buitenland OF zijn de klachten ontstaan binnen 14 dagen nadat u contact hebt gehad met een patiënt met bewezen Coronavirus (SARS-COV-2)? Bekijk dan de uitgebreide informatie op de website van het RIVM en neem daarna zo nodig telefonisch contact op met uw huisarts. Ga niet zonder doorverwijzing naar het ziekenhuis. 

Meer berichten