Logo eilandennieuws.nl
(Foto: Shutterstock).
(Foto: Shutterstock).

Drie mogelijke besmettingen coronavirus in ziekenhuis Dirksland

GOEREE-OVERFLAKKEE - In het ziekenhuis in Dirksland zijn drie verdenkingen van besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat heeft CuraMare vrijdagmiddag laten weten.

"Deze mensen worden uitgebreid getest en verblijven in het ziekenhuis of thuis in isolatie", aldus een woordvoerster van CuraMare. "De mensen om wie het gaat worden getest, waarna we normaal gesproken binnen 48 uur een eerste uitslag hebben, al verschilt dat per patiënt. Bij een positieve eerste test volgt altijd een tweede test. Is die ook positief, dan is het coronavirus daarmee vastgesteld. Is de tweede test negatief, dan doen we voor de zekerheid ook nog een derde test om zeker te zijn van de juiste uitslag." In de loop van het weekend of uiterlijk aanstaande maandag is duidelijk of de drie patiënten wel of niet besmet zijn met het virus.

"Op dit moment is er niemand positief getest er zijn dus geen patiënten met corona", aldus de woordvoerster. "Er is dus zeker geen reden voor paniek, ook niet als iemand wel besmet blijkt te zijn. We hebben alles onder controle."

Het aantal besmettingen in Nederland loopt in rap tempo op, de teller staat volgens het RIVM nu op 128. Het coronavirus eiste vrijdag het eerste Nederlandse slachtoffer. Een man van 86 jaar uit de gemeente Hoeksche Waard is bezweken aan de gevolgen van het griepvirus.

Meer berichten