Logo eilandennieuws.nl

‘Het kringloopwinkeltje’ centraal op school

DIRKSLAND - In de oranje groep van CBS Prins Maurits is de afgelopen tijd hard gewerkt rondom het thema ‘het kringloopwinkeltje’. Aan de hand van het prentenboek van Marianne Busser werd het thema uitgewerkt.

De leerlingen mochten spullen van huis meenemen om in de kringloopwinkel van de klas te zetten. De enthousiaste kinderen ruimden samen met hun ouders allerlei spullen op en de winkel in de klas werd steeds voller en voller. De leerlingen gingen op bezoek bij Kringloopwinkeltje ’t Lôôsje om te leren hoe een kringloopwinkel in het echt werkt. Het geleerde werd direct in de klas toegepast. De spullen werden geprijsd en tijdens het spel werden er dingen uitgekozen, betaald en meegenomen naar de huishoek.

Op maandag 17 februari werden ouders en belangstellenden uitgenodigd voor de uit- en leegverkoop van de kringloopwinkel. Vooraf aan de verkoop werd er een presentatie verzorgd door Jantina Boelaars over de Josephat Torner Foundation Europe. (jtfe.org) De Foundation zorgt voor het creëren van bewustzijn over albinisme in Afrikaanse landen om deze schending van mensenrechten zo spoedig mogelijk te stoppen. Jantina vertelde de leerlingen en alle aanwezigen dat er in Afrika kinderen zijn die achter een hoge muur wonen, omdat ze anders niet veilig zijn. Alleen maar omdat ze een witte huid hebben.

Ook vertelde ze over haar beklimming van de Kilimanjaro samen met Josephat Torner om te laten zien en te laten horen dat ieder mens recht heeft om veilig op te kunnen groeien. Van 10 tot 20 juli 2020 zal er opnieuw een expeditie voor dit doel naar de top van de Kilimanjaro gaan. En toen was het eindelijk tijd om onder het genot van koffie, thee en limonade en versgebakken cake iets moois uit te gaan zoeken in de kringloopwinkel. En wat werd er veel verkocht! De winkel was aan het einde van de middag zo goed als leeg! De opbrengst van de verkoop was dan ook geweldig! Er is een prachtig bedrag van ruim 300 Euro overgemaakt naar de Foundation. ASANTE SANA! (Swahili: hartelijk dank)

Meer berichten