Afbeelding

Natuuronderhoud in Ouddorp

Algemeen 148 keer gelezen

OUDDORP - Wil je eens lekker buiten bezig zijn? Kom dan naar de natuurwerkdag van de Natuur en Landschap Vereniging Goeree-Overflakkee (NLGO).

Op zaterdag 29 februari worden er weer onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan Natuur elementen. Deze activiteiten worden georganiseerd door de werkgroep terreinbeheer van de vereniging.De activiteiten zijn deze keer in Ouddorp. De werkzaamheden zijn op en aan een 'hoagte' in de Westduinen aan de Klarebeekweg, eigendom van het Zuid-Hollands Landschap. De bedoeling is om de bramen en de opslag op deze hoagte weg te halen een weer een doorgang naar de Westduinen te maken.

Op deze actiedag van de Vereniging kan men weer veel hulp gebruiken. Iedereen die iets voor het behoud van de natuurelementen wil doen of eens lekker buiten bezig wil zijn, kan daar zaterdag bij helpen. Gereedschap is voldoende aanwezig. De start is om 8.30 uur en proberen rond 13.00 uur weer te stoppen. Route: vanaf de N57 afslaan richting Ouddorp, 1e weg (Oosterweg) linksaf Bredeweg, in bocht linksaf Smalle Einde op, weg vervolgen over Hazersweg, rechtsaf Oudelandseweg, na ongeveer 1 km rechtsaf de Klarebeekweg en al snel rechtsaf de Doornweg inslaan. Parkeren kan op het grasland.

De vereniging heeft ook een maandaggroep die ééns in de veertien dagen actief is. Zaterdag kan daar ook informatie over worden ingewonnen. Verdere inlichtingen kunt u krijgen bij Kees van 't Zelfde (06-22927409), bij Cees Appel (06-51010013) en op www.nlgo.nl.

Uit de krant