Een aantal coördinatoren van het evenement. Uiterst rechts Ben de Neef.
Een aantal coördinatoren van het evenement. Uiterst rechts Ben de Neef.

Voorbereidingen sportevenement GO Sports 2020 in volle gang

Algemeen 273 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE – In september vorig jaar vertelde Ben de Neef over zijn plannen om van 17 tot en met 25 juli 2020 een heus eilandelijk olympisch sportevenement te gaan organiseren met de naam GO Sports 2020. In de tussentijd heeft hij niet stil gezeten, maar is voortvarend met zijn ideeën aan de slag gegaan. De voorbereidingen vorderen gestaag. Een groot aantal sportverenigingen, maatschappelijke organisaties, sponsoren en de gemeente hebben zich aangesloten en er is zelfs al een programma opgemaakt. Tijd om Ben eens te vragen naar een update over zijn plannen.

Door Mirjam Terhoeve

“Het loopt goed”, glundert Ben. “We zijn er nog niet helemaal, maar ik kan nu wel zeggen, dat het sportevenement nu echt een gezicht gaat krijgen. Maar liefst 25 sportverenigingen hebben zich aangemeld en samen zorgen zij ervoor, dat er in 30 disciplines gesport kan worden. Deels zijn dat onderlinge wedstrijden georganiseerd door de verengingen zelf en deels zijn er ook clinics en demonstraties waaraan iedereen, individueel of met een groep, mee kan doen. Het wordt een evenement voor jong en oud, maar zeker ook voor mensen met een beperking. We sluiten niemand buiten”.
Ben is inmiddels omringd door mensen, die hem met raad en daad bijstaan. “We zijn nu een stichting met een dagelijks bestuur bestaande uit drie personen”, beaamt Ben. “en daarnaast zijn er diverse coördinatoren, die ieder een bepaald onderdeel of tak van sport onder hun hoede nemen. Verder is het ook fijn, dat de gemeente partner is geworden van het evenement. Bedoeling is dat het sportteam ons ondersteunt en begeleidt. Daar zijn we heel blij mee. Ook is het heel leuk, dat scholen, en maatschappelijke organisaties zoals bijvoorbeeld het Rode Kruis, Curamare, RGO en het streekmuseum hun medewerking hebben toegezegd. Zo wordt het een breed gedragen evenement”.

Programma


Wat we tot nu toe hebben? “We beginnen op 18 juli aan de Brouwersdam”, antwoord Ben. “Zowel aan de binnen- als buitenzijde worden diverse sporten georganiseerd. Denk aan beachvolleybal en beachvoetbal. Het zeil- en surfcentrum organiseert daarnaast een aantal leuke activiteiten voor de kinderen en jongeren. Aan zee zijn er watersporten, zoals kitesurfen. Dit gebeurt in samenwerking met onze beroemdste eilandelijke kitesurfer Youri Zoon”.
“De meeste activiteiten zullen echter plaatsvinden in en bij de Staver”, vervolgt Ben. “Verspreid over de week van 18 tot en met 24 juli zijn daar diverse zaalsporttoernooien, georganiseerd door de diverse verenigingen. Zij zijn momenteel al druk bezig met het indelen van de categorieën, op leeftijd en dergelijke. Op de woensdagavond zijn er de zogenaamde kroegsporten, als darten, biljarten en bowlen. Op het parkeerterrein wordt een sport- en horecaplein ingericht. Ook daar zullen tal van activiteiten plaatsvinden. Zo komt er bijvoorbeeld een sportmuseum, wat weer wordt geregeld door het streekmuseum. Al met al zijn er velen actief om alles rond te krijgen.”

Sluitingsceremonie


De laatste dag, de zaterdag, wordt het hoogtepunt van de week. Op deze dag wordt ook het terrein bij Tieleman keukens erbij betrokken en daar is eveneens van alles te doen. Denk bijvoorbeeld aan de ‘Obstacle Run’, maar ook aan clinics en wedstijden als handboogschieten en rugby. Verder worden er toernooien georganiseerd, waar, onder andere, de medewerkers van onze sponsoren aan mee kunnen doen. Binnenkort zullen de inschrijfformulieren klaar zijn en kan men zich opgeven. Dat is voor de meeste activiteiten wel gewenst. De dag wordt afgesloten met het uitreiken van alle medailles en een leuke sportquiz. Daarna is er, zoals het een olympisch gebeuren betaamt, een spectaculaire sluitingsceremonie voor alle sporters en het publiek”.
“De meeste sportactiviteiten worden zoals genoemd georganiseerd door de verenigingen onderling en zij zorgen zelf voor de benodigde vrijwilligers”, zegt Ben tot slot. “Voor alle overige hand- en spandiensten kunnen we rekenen op de medewerking van Goed voor Goed en de Thomashuizen. Daar zijn we heel erg blij mee. Maar we kunnen natuurlijk altijd nog extra handen gebruiken. Denk aan op- en afbouw van het evenemententerrein. Ook sponsoren zijn en blijven van harte welkom”.

Personen en bedrijven, die graag wat willen betekenen voor dit unieke sportevenement kunnen meer informatie opvragen via info@go-sports-2020.nl

Uit de krant