Een impressie van hoe het zou kunnen worden.
Een impressie van hoe het zou kunnen worden.

Dorpsraad Dirksland gaat dorpspleinplan promoten

Algemeen 450 keer gelezen

DIRKSLAND - Weekmarkt, samen spelen, een evenement, even zitten, elkaar ontmoeten. Het moet allemaal mogelijk zijn op het dorpsplein dat de dorpsraad van Dirksland wil realiseren in het dorp. Om dit ambitieuze plan door de gemeente Goeree-Overflakkee te laten omarmen, is er volgende maand een presentatie.

Door Kees van Rixoort

De dorpsraad heeft een locatie voor het dorpsplein in gedachten: daar waar nu nog het voormalige pand van obs De Inktvis staat. Naast het schoolgebouw is een rijtje bejaardenwoningen gesitueerd, dat geen lang leven beschoren meer zal zijn. Sloop van de woningen en van de school schept aan de Beatrixlaan ruimte voor een ontmoetingslocatie voor het hele dorp, zo is de gedachte.

De dorpsraad presenteert het plan op 23 maart, tijdens een bijeenkomst waarvoor alle dorpsraden zijn uitgenodigd en ook (vertegenwoordigers van) het college, de gemeenteraad en het waterschap aanwezig zullen zijn. De presentatie bevat enkele impressies van de mogelijke invulling van de locatie, waaronder het dorpsplein in Zonnemaire. Ook aan opties voor straatmeubilair is gedacht.

Het vervolg zou vorm moeten krijgen in overleg met de gemeente en de woningcorporatie. Daarnaast wil de dorpsraad burgeravonden organiseren om de dorpspleinplannen te bespreken met onder anderen omwonenden en jongeren.

Uit de krant