Afbeelding

Solaes wil in 2021 open in gerestaureerde Ceres

Algemeen 1.286 keer gelezen

OUDDORP - Iedereen wist het al, of had minstens een sterk vermoeden, maar nu is het dan officieel: bierbrouwerij Solaes trekt in de Ceres te Ouddorp. Als de restauratie van de voormalige cichoreifabriek voorspoedig verloopt, zouden bezoekers er in 2021 kunnen neerstrijken om een biertje te drinken en te kijken hoe het brouwen in zijn werk gaat.

Door Kees van Rixoort

"Ik ben heel blij dat Solaes zich gaat vestigen in het pakhuis van de Ceres. Qua sfeer is dat een goede invulling", aldus Aart Spoon, eigenaar van de Ceres, die het pakhuis al een nieuw leven heeft gegeven. Bij het restaureren van de fabriek zelf gaat hij uit van de situatie in 1920. De Ceres is in 1902 gebouwd en diverse keren verbouwd en uitgebreid. In 1920 kwam het pakhuis erbij.

"We zijn eruit gekomen", zegt Jan-Willem Kramer, bierbrouwer bij Solaes, doelend op de onderhandelingen met de eigenaar. "We vestigen ons in het pakhuis. Het gebouw blijft geheel intact als er een brouwerij en een proeflokaal in komen." Er is nog een wijziging van het bestemmingsplan nodig.

Solaes is een succesverhaal. De brouwerij groeide kort na de start in Sommelsdijk uit zijn jasje. In de Ceres heeft Solaes meer de ruimte om te brouwen. Het proeflokaal in Sommelsdijk, in het voormalige café Dana, blijft bestaan, zodat de Flakkeese brouwer straks twee locaties heeft waar het publiek terecht kan voor het drinken van een biertje.

Uit de krant