Logo eilandennieuws.nl
Foto:

SOS Dolfijn op bezoek bij A Seal Stellendam

STELLENDAM - Op zaterdag 22 februari zal Stichting SOS Dolfijn een educatie dag verzorgen bij A Seal Stellendam. Op deze dag kunnen jong en oud alles ontdekken over walvissen en dolfijnen. Je leert bijvoorbeeld hoe je een zieke dolfijn onderzoekt en welke walvissen er voorkomen in de Noordzee. 'We vinden het super om tijdens de voorjaarsvakantie weer bij A Seal te zijn. Onze educatie over walvisachtigen vult de thema's over zeehonden mooi aan', aldus Annemarie van de Berg van SOS Dolfijn.

Vanaf maandag 17 februari t/m zondag 1 maart 2020 staat er een druk educatief programma op de planning bij A Seal Stellendam. Iedere dag kan het publiek om 11:00 en 16:00 een presentatie bijwonen tijdens de voedermomenten. Er is een interessante tentoonstelling te bekijken over Duurzame Visserij, met een uitdagende speurtocht voor het gehele gezin. Ook kun je eens virtueel binnen kijken in de Haringvlietsluizen met de Virtual Reality attractie 'Treasures of Go'.
Daarnaast zijn de hoofdverzorger en dierenarts afwisselend beschikbaar zijn voor het publiek om vragen te beantwoorden en zij vertellen over hun werk met de zeehonden in de opvang. Er worden er een aantal knutselmiddagen georganiseerd en tot slot staan er mooie natuurpresentaties over de kust en het deltagebied op de planning.

'Ook deze vakantie zijn we er weer in geslaagd een leuk programma neer te zetten om onze bezoekers een leuk uitje te bieden. Met een bezoekje steunen de bezoekers ons werk voor de zeehonden. Maar met deze aanvullende programma delen wij ook graag onze kennis over de natuur, het milieu en duurzaamheid in leefomgeving van de zeehond ' zegt Marlies de Kraauw, manager bezoekerscentrum bij A Seal.

A Seal Stellendam vangt zieke, verweesde en gewonde zeehonden op van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust, waarna ze na herstel weer worden uitgezet in de natuur. Het volledige programma is te vinden op: www.aseal.nl en facebook.

Meer berichten