Logo eilandennieuws.nl

Kerk in Actie krijgt cheque voor kinderen in de knel

OUDDORP - Voorafgaand aan de uitvoering van een musical over Jona, op basis van het gelijknamige Bijbelboek, overhandigden Anne en Samuel een cheque van 1500 euro aan Willem Kruithof van Kerk in Actie voor het project Kinderen in de knel. Dat gebeurde in de tot de laatste plaats gevulde kerkzaal van de Doopsgezinde Gemeente aan de Dorpstienden in Ouddorp. Dit bedrag werd nog verhoogd met 600 euro, de opbrengst van de collecte. Jeugdtheatergroep De Vliegende Speeldoos was te gast bij genoemde kerkelijke gemeente om in samenwerking met Kerk in Actie geld op te halen voor dit goede doel.

Door Jaap Ruizeveld

Een groot succes waarvoor meisjes en jongens vanuit het kinderwerk van de Doopsgezinde Gemeente zich vanaf november vorig jaar met diverse acties hebben ingezet. Dit alles gericht op support aan kinderen die het moeilijk hebben. Het opgehaalde geld kwam op tafel met het inzamelen van statiegeldflessen, met kraskaarten, verkoop stroopwafels en onder andere soepmaaltijden na afloop van de ochtend-kerkdiensten. De kinderen zijn in 2019 ook actief geweest voor het vredesonderwijs in Indonesië. Dat zendingsproject bracht in totaal 869,53 euro op. Voor Kerk in actie - het project in samenwerking met de Vliegende Speeldoos- is vorig jaar € 849,80 ingezameld.

Musical Jona

Liefst 101 kinderen in de leeftijd vanaf 4 tot 12 jaar hebben afgelopen zaterdag - in de hoofdrol - enthousiast meegewerkt aan de musical die in één dag werd ingestudeerd. Jeugdtheatergroep De Vliegende Speeldoos zorgde voor de voorbereiding die gedragen werd door professionele acteurs, zangers en dansers. Allen samen zorgden zij zaterdagavond voor een fantastisch en stralend optreden dat geopend werd vanuit het kinderwerk door Martha Witkamp.

Meespelen

Theatergroep organiseert de musicals meestal in kerken en op basisscholen. Vijfentwintig jaar geleden is de Vliegende Speeldoos opgericht door een aantal christenen die een kunstopleiding hadden afgerond. Ze hadden samen als doel: Op een nieuwe manier Bijbelverhalen vertellen aan kinderen en hen niet alleen laten kijken naar een voorstelling, maar ook hen daarin mee laten spelen. Ze hoopten dat deze vorm van verhalen vertellen een onuitwisbare indruk op kinderen zou maken. Terugkijkend naar de afgelopen jaren blijkt dat dit ook is gebeurd. In Ouddorp was dit keer de musical gericht op Jona. Een gebeurtenis die zoals gemeld grote belangstelling trok.

Meer berichten