Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Zuidwester verblijd met interactief zorginstrument CRDL dankzij AFAS Foundation

MIDDELHARNIS - Het was een bijzondere middag voor Zuidwester op dinsdag 4 februari. Toen vond bij Brasserie Dok16 op terrein Hernesseroord in Middelharnis de feestelijke overhandiging plaats van een CRDL. Dit interactieve zorginstrument maakt communiceren mogelijk, wanneer praten niet vanzelfsprekend is.

Het interactieve zorginstrument CRDL (Cradle) is geschonken door de AFAS Foundation. Esther Pet, zorgmanager van Zuidwester in Goeree-Overflakkee, nam de CRDL in ontvangst en liet weten zeer verheugd te zijn met het geschenk. "Onze speciale dank gaat uit naar AFAS en de Vrienden van Zuidwester. Het interactieve zorginstrument is heel waardevol voor onze cliënten en begeleiders. Contact met elkaar maken is belangrijk, maar wel lastig als een gesprek voeren niet goed mogelijk is. Een CRDL kan daarbij helpen."
Het interactieve zorginstrument vertaalt aanraking naar geluiden, zoals het ruisen van de zee of het verkeer in de stad. Deze geluiden roepen herinneringen of emoties op die leiden tot onderlinge verbinding en contact. "Het is ontzettend mooi om te zien wat dit teweegbrengt, niet alleen voor de cliënten en begeleiders, maar ook voor familie en verwanten. Zij mogen eveneens gebruik mogen maken van de CRDL."
Het is de tweede keer dat Zuidwester een CRDL ontvangt via de Vrienden van Zuidwester en volgens voorzitter Joop Hamelink zeker niet de laatste. "Vorig jaar werd het zorginstrument voor het eerst in gebruik genomen door Zuidwester in Spijkenisse. De enthousiaste en mooie verhalen hierover hebben ons doen besluiten om op zoek te gaan naar donateurs, zodat we ook andere regio's van Zuidwester van een CRDL kunnen voorzien", vertelde hij. "Binnenkort mag Zuidwester in Zeeland eveneens een CRDL in ontvangst nemen dankzij de AFAS Foundation. Daar zijn we hen heel dankbaar voor. De komende tijd blijven we sponsors werven. Ons streven is om zoveel mogelijk cliënten en hun familie en begeleiders gebruik te kunnen laten maken van dit bijzondere instrument."

Meer berichten