Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Herdenkingsavond Bevrijdingsdag 2020: 'Zingend herdenken!'

SOMMELSDIJK - In 2015 werden de organisatoren verrast door de grote belangstelling voor de herdenkingsavond in de Hervormde Kerk van Sommelsdijk, die werd georganiseerd ter herdenking van het feit dat Nederland in 1945 werd bevrijd, na vijf jaar Duitse bezetting. Dit jaar, op dinsdag 5 mei 2020, wordt '75 jaar bevrijding' gevierd. Dan is er opnieuw een herdenkingsavond.

De voorbereidingen daarvoor zijn al in volle gang. Het wordt een avond vol met verhalen en gedichten, met muziek en samenzang. Centraal staan verschillende gedichten en liederen die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden geschreven door verzetsmensen, vaak in uiterst benarde omstandigheden. Ook ontdekken bezoekers dat reeds bestaande gedichten en liederen juist toen voor hen van grote betekenis werden.

De organisatie is er van overtuigd dat deze verhalen, gedichten en liederen het waard zijn om anno 2020 gehoord en gezongen te worden. "De (geloofs)strijd en het (geloofs)vertrouwen die er in doorklinken, kunnen ons nog steeds aansporen en bemoedigen!" In de aanloop naar de herdenkingsavond zullen er twee inhoudelijke artikelen in Eilanden-Nieuws worden geplaatst, die een impressie zullen geven van wat u kunt verwachten. Hopelijk smaken deze 'voorproefjes' naar meer! De organisatie van deze herdenkingsavond is in handen van Matthijs Guijt (initiatiefnemer en organisatie), Kees van Walsem (verteller), André van der Beek (organist) en Ries Wessels (trompet). Noteert deze mooie avond alvast in uw agenda? Iedereen, jong en oud, is van harte welkom op dinsdag 5 mei 2020, aanvang: 20.00 uur, in de Hervormde Kerk aan het Marktveld van Sommelsdijk.

Meer berichten