Logo eilandennieuws.nl
Rudie Heintjes (midden) bij de aftrap van de Goeree-Overflakkee Quiz voor het Streekmuseum. Links Bertrand van den Boogert en rechts Jan Overweel.
Rudie Heintjes (midden) bij de aftrap van de Goeree-Overflakkee Quiz voor het Streekmuseum. Links Bertrand van den Boogert en rechts Jan Overweel. (Foto: )

Quiz 'Wie kent Goeree-Overflakkee' komt eraan Opbrengst bestemd voor het Streekmuseum

GOEREE-OVERFLAKKEE - Leden van de Lionsclub Goeree-Overflakkee zijn al volop bezig met de voorbereidingen van de Goeree-Overflakkee Quiz. Vrijdag 13 maart staan de deuren van Het Prieel van De Staver weer open voor deze quiz waaraan men zich nu al kan aanmelden. De opbrengst van de quiz zal dit jaar worden bestemd voor het Streekmuseum, de plaats waar vorige week de aftrap werd gegeven.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Rudie Heintjes die met zijn team namens de Lionsclub Goeree-Overflakkee, de quiz voorbereidt, vertelt dat men deze quiz al een aantal jaren heeft georganiseerd. Maar twee jaar geleden heeft men voor het eerst de quiz in een wat 'ander jasje' gestoken. Men heeft meer gebruik gemaakt van de techniek en zich bij de uitnodiging meer gericht op bedrijven en instellingen die voor een tafel konden inschrijven. "Dat is een succes gebleken. Het Prieel van De Staver was overvol en er kon een mooi bedrag worden overgemaakt voor de kinderafdeling van het ziekenhuis. Daarom hebben we besloten om na twee jaar weer een Goeree-Overflakkee Quiz samen te stellen".
Vorige keer waren er 42 tafels waaraan evenzoveel teams hadden plaatsgenomen. Het inrichten van de zaal en het verzorgen van de consumpties wordt door leden van de Lionsclub georganiseerd. Volgens Heintjes kunnen er ook dit jaar weer 42 teams meedoen. De teams mogen uit maximaal zes personen bestaan.

Rudie Heintjes stelt zelf de quiz samen en hij vindt dit heel leuk om te doen. Hij maakt hierbij gebruik van de eilandelijk nieuwsmedia, maar ook van zaken die hij 'ergens' tegenkomt. Evenals de vorige keren zal er weer een gevarieerd aanbod van vragen worden samengesteld. Vragen, die afkomstig zijn uit de geschiedenis, maar ook vragen over onderwerpen die men als inwoner van Goeree-Overflakkee dagelijks tegenkomt. Vanwege de variatie van onderwerpen is het niet gemakkelijk om zich hierop voor te bereiden. Wel wordt aangeraden om teamleden uit te kiezen die goed op de hoogte zijn van het reilen en zeilen op het eiland.

Streekmuseum

De aftrap voor de Wie kent Goeree-Overflakkee Quiz werd gegeven in het Streekmuseum in Sommelsdijk. Want deze keer is dit museum het 'goede doel' waarvoor men tijdens de quiz aan de slag gaat. Bertrand van den Boogert en Jan Overweel van het Streekmuseum zijn blij dat de opbrengst van de quiz voor hen bestemd wordt. Ze kunnen het bedrag goed gebruiken, zo vertellen ze. "Als museum kunnen wij altijd geld gebruiken", aldus Bertrand. Dit komt omdat het museum in een pand is ondergebracht dat veel onderhoud vergt. Daarnaast wil men de kwaliteit verder verbeteren en een geregistreerd museum worden. Hiervoor moet wel aan een bepaald aantal eisen worden voldaan. Verder is er behoefte aan een 3d-viewer waarmee presentaties kunnen worden gegeven.
Doordat het museum in de afgelopen jaren een kwaliteitsslag heeft gemaakt krijgt men een steeds bredere publiek op bezoek. "We gaan ons dan ook op de Engels- en Duitstalige bezoeker richten. En ook dit kost natuurlijk weer geld".
Het invullen van de quiz gebeurt met behulp van de smartphone. "Het is dan ook heel belangrijk dat er per team één smartphone aanwezig is", benadrukt Rudie Hein. Tijdens de quiz worden de deelnemers regelmatig op de hoogte gehouden van de tussenstand en dit verhoogt het wedstrijdelement.

De quiz vindt plaats op vrijdag 13 maart 2020 van 19.00 uur in De Staver. Er kunnen 42 teams mee doen. Ieder team bestaat uit maximaal 6 personen. Het goede doel is deze keer het Streekmuseum in Sommelsdijk. Meedoen kost € 120,- per team. Aanmelden kan via wiekentgoereeoverflakkee@gmail.com Zie ook Facebook: @WieKentGoereeOverflakkee

Meer berichten