Logo eilandennieuws.nl
Foto:

RGO Middelharnis is een gezonde school

MIDDELHARNIS - De RGO Middelharnis heeft het vignet Gezonde School behaald voor 'sport en bewegen'. Met het vignet Gezonde School laat de RGO zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. De vaksectie lichamelijke opvoeding zorgt naast de reguliere lessen voor extra beweegmogelijkheden in en rond school. Er zijn regelmatig extra activiteiten zoals schoolhockey, het skikamp en buitenschoolse activiteiten, zoals surfen. De RGO vindt het belangrijk dat zij zich 'een gezonde school' mag noemen. Dat uit zich onder meer in: activiteiten die zorgen dat leerlingen actief en gezond bezig zijn, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen.
Directeur Arie Cové van de RGO is trots om een Gezonde School te zijn. "Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo 'Gezonde School'. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!"
Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Meer informatie over (het vignet) Gezonde School staat op www.gezondeschool.nl.

Meer berichten