Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Chillplek Ooltgensplaat feestelijk geopend

OOLTGENSPLAAT - Na een lange tijd van voorbereiding was het afgelopen vrijdag dan eindelijk zover. Onder grote belangstelling werd de chillplek met de naam O'Jac officieel geopend door wethouder Bruggeman. Voortaan kan de jeugd van Ooltgensplaat iedere vrijdagavond samenkomen in MFC 't Centrum om met elkaar te chillen, spelletjes te doen, een filmpje te kijken enzovoort. Hiermee is een grote wens van de jongeren in vervulling gegaan. De Chillplek is een initiatief van de Dorpsraad en het jongerenwerk van de Stichting Zijn.

Tekst en foto: Mirjam Terhoeve

Al jaren kwamen er signalen vanuit de jeugd en bewoners, dat er behoefte was aan activiteiten of een hangplek voor jongeren. Om te onderzoeken wat de mogelijkheden konden zijn, is er in 2018 een pilot gestart. Er zijn meerdere gesprekken geweest tussen de jeugd, de gemeente, het jongerenwerk, de politie en de dorpsraad, om te peilen wat men graag zou willen en hieruit is het plan voor een chillplek ontstaan. Een plek waar kinderen veilig, maar vooral gezellig kunnen samenkomen.

Mooie samenwerking
Wethouder Berend-Jan Bruggeman was gevraagd om samen met één van de jongeren, Anouk Verhart, het logo van de nieuwe chillplek te onthullen. De wethouder vertelde enorm trots te zijn op dit resultaat, wat een mooie samenwerking is tussen dorpsraad, politie, het jongerenwerk, de scholen en de kerken. "Er was inderdaad niet zoveel voor de jeugd en de Jongeren Ontmoetingsplaats ( JOP) bleek niet zo'n succes. Juist omdat ook de jeugd zelf heeft meegedacht en betrokken is geweest, is de kans op slagen nu veel groter. De slogan 'Samen doen, Samen sterk' is hier perfect van toepassing. Er is een mooi programma in elkaar gezet, en de ruimte hier is super. Ik hoop dus van harte dat de jeugd, net als op deze avond, in grote getalen blijft komen en er een succes van zal maken".

Breed gedragen
Na de onthulling was voor de gelegenheid de band Dice gevraagd om een spetterend optreden te verzorgen op deze eerste feestelijke avond. Elycia Sieliakus, jongerenwerker van de Stichting Zijn, was net als de wethouder enorm blij dat het is gelukt. "Voorlopig worden de avonden begeleid door mensen van het jongerenwerk en de dorpsraad, maar het is de bedoeling, dat dit in de toekomst bij toerbeurt door meerdere partijen gaat gebeuren", vertelt ze. "Dat is ook de reden, dat we de samenwerking hebben gezocht met de scholen, verenigingen en ondernemers. Zo wordt het een breed gedragen initiatief. Samen kunnen we er wat van maken en dat vergroot de kans van slagen".

Tot slot werd er op deze avond ook nog afscheid genomen van Heidi Westerbrink, de wijkagente van Ooltgensplaat. Voor haar waren er bloemen en cadeaus. Heidi heeft zich enorm ingezet en sterk gemaakt voor dit project. De aanwezige dorpsbewoners vonden het dan ook allemaal erg jammer, dat ze het dorp gaat verlaten. Heidi gaat aan het werk in Hellevoetsluis. Haar opvolger is Arwin Groeneweg en hij komt vanuit Hellevoetsluis.

Meer berichten