Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Na vertraging meer duidelijkheid over nieuwbouw De Goede Ree

SOMMELSDIJK – Het bord op de hoek van de Langeweg en de Kon. Julianaweg staat er al ruim drie jaar. Op het bord wordt de realisatie van nieuwbouwwijk De Goede Ree aangekondigd. De projectontwikkelaar verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar met details en prijzen te komen. Bij voldoende belangstelling voor de woningen kan de bouw begin 2021 van start gaan.

Tekst: Martijn de Bonte
Foto: Rody Vlietland

Na vragen van Eilanden-Nieuws meldt projectontwikkelaar BPD dat het project bestaat uit 79 woningen en appartementen. Die worden verdeeld over een aantal fasen gebouwd. Als de woordvoerder wordt gevraagd naar de reden dat het project langer op zich heeft laten wachten, stelt hij: "De reden voor te vertraging ligt in het feit als gevolg van vertraging in de planvorming voor het haalbaar krijgen van het project."

De prijsindicatie voor de woningen is als volgt. Rijwoningen tussen de ca € 260.000,- en 349.000,-. Levensloopbestendige woningen vanaf ca € 355.000,-. Vrijstaande woningen vanaf ca 555.000,-. Appartementen gemiddeld ca € 310.000,-. Deze prijzen zijn VON (vrij op naam). De exacte prijzen en andere details hoopt BPD voor de zomer te communiceren.

Bij voldoende belangstelling en het behalen van het voorverkooppercentage van 70% is de verwachting dat de bouw van de eerste fases begin 2021 zou kunnen starten. De bouwtijd van de woningen in de eerste fase zal circa een jaar bedragen. Dat betekent dat er op zijn vroegst in 2022 mensen wonen op het terrein, waar in 2015 het verzorgingstehuis De Goede Ree werd gesloopt. 

Meer berichten