Logo eilandennieuws.nl
Foto:

De Motte ontvangt cheque van de Rabobank

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op 29 december 2019 heeft Britt van Beveren namens de Jongerenraad van de Rabobank een bezoek gebracht aan de werkruimte van De Motte in Middelharnis. De Motte houdt zich als vereniging, overigens in 2019 precies vijftig jaar, bezig met de historie en de archeologie op het eiland Goeree-Overflakkee.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

Britt van Beveren is door Alisa Meijs, Annet van Leersum en Bert Bosloper nader geïnformeerd over de werkzaamheden die De Motte verricht. Zo verzorgt De Motte ondermeer lezingen, brengt zij minimaal drie maal per jaar haar ledenmagazine 'De Ouwe Waerelt' uit, verleent de Werkgroep Archeologie bijstand bij archeologische opgravingen en determineert de bijeengebrachte archeologische vondsten van het eiland.

De vrijwilligers van De Motte zijn zeer verheugd met de cheque van € 1.000. De vereniging, die afhankelijk is van haar ledeninkomsten,donaties en subsidies van derden, kan deze financiële verrassing zeker aan het einde van haar jubileumjaar perfect gebruiken. In hoofdzaak zal het bedrag besteed worden aan een nader onderzoek door een archeologisch bureau van aardewerkfragmenten uit de IJzertijd die in 1995 in Ouddorp zijn aangetroffen. Daarnaast wensen de vrijwilligers de broodnodige digitalisering van de Werkgroep Archeologie in de werkruimte te kunnen ondersteunen en zijn er jaarlijks boeken aan te schaffen voor de bibliotheek.

Meer berichten