Logo eilandennieuws.nl
Foto: Harold Snippert

Nieuwjaarsconcert De Hoop met theatervoorstelling

STELLENDAM/OUDDORP - Dit jaar is het 75 jaar vrijheid. Fanfareorkest De Hoop uit Stellendam wil hier muzikaal bij stilstaan en doet dat onder meer met een bijzonder nieuwjaarsconcert op zaterdag 25 januari in De Dorpstienden in Ouddorp, aanvang 19.30 uur.

Tijdens het eerste deel van het nieuwjaarsconcert zullen de leden van het jeugdorkest, de Pling-Plong groepen en leden van het grote orkest weer een gezamenlijk programma presenteren.
Na de pauze laat De Hoop een zeer bijzonder werk horen: Engelenburcht, hartslag van een dorp. Een muzikale vertolking van de verschrikkingen van een wereldoorlog in een klein dorp, maar ook van de hoop op een vredige wereld. De compositie heeft de VLAMO Award gewonnen, een prijs voor zeer bijzondere projecten in de blaasmuziek. Fanfareorkest De Hoop realiseert zich dat deze compositie een andere lading geeft aan het nieuwjaarsconcert dan luisteraars gewend zijn, maar wilde luisteraars de kans niet ontnemen deze adembenemende theatervoorstelling met fantastische, sfeervolle muziek te ervaren. Rond Koningsdag en 5 mei zal het orkest zeker ook het feest der vrijheid opluisteren met muziek van onder anderen Glenn Miller.

Meer berichten