Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Koninklijke Muziekvereniging Sempre-Crescendo sluit het jaar met gemengde gevoelens af

MIDDELHARNIS Op oudejaarsochtend, 31 december 2019 heeft Sempre haar traditionele oudejaarsochtend happening gehouden. Onder het genot van oliebollen en een drankje vond dit altijd gezellige samenzijn in het repetitielokaal De Notenkraeker plaats.

Zoals gebruikelijk werden de aanwezige leden toegesproken door voorzitter Will van Vliet, er werd gemusiceerd en er werd een jubilaris gehuldigd. In zijn welkomstwoord blikte de voorzitter terug op een bewogen jaar. De mooie concerten die werden gegeven, het succes van Het Probeerorkest en de daaruit voortvloeiende ledenaanwas maar ook de onzekerheid inzake het repetitielokaal, dat Sempre van de gemeente huurt, omdat deze laatste instantie heeft aangegeven dit te willen verkopen. De vraag is, of we de oudejaarsochtend in 2020 nog wel in het repetitielokaal kunnen houden. Door het uitblijven van reactie van de zijde van de gemeente in deze zaak op een schrijven van de voorzitter, is hier nog steeds geen duidelijkheid over en hangt er een zweem van spanning over de mooie vereniging die als zeer onprettig wordt ervaren.
Maar, zo zei de voorzitter, laat dat er ons niet van weerhouden om er een gezellige oudejaarsochtend van te maken.

Jubilaris

Er was afgelopen jaar één jubilaris. Barbara van der Neut, sopraansaxofoniste, werd gehuldigd vanwege haar 25-jarig lidmaatschap. De voorzitter roemde haar om haar niet aflatende inzet ook naast de muzikale inspanningen en vanwege het feit dat zij bijna iedere repetitieavond aanwezig is ondanks het feit dat zij in Hilversum woont. Barbara is afgestudeerd bachelor aan de Hogeschool voor Muziek en is ook in deze tak van sport werkzaam door het hele land en op vele podia. Door voorzitter Will Van Vliet werd haar de zilveren jubileumspeld opgespeld. Het gezellige samenzijn werd daarna nog even doorgezet. Al met al weer een geslaagde ochtend.

Meer berichten