Afbeelding

Secret Santa Lichtjesparade

Algemeen 275 keer gelezen

Op vrijdag 20 december 2019 zal er in Middelharnis een uniek nieuw evenement worden georganiseerd door Stichting Hart van Goeree Overflakkee in samenwerking met Middelharnis Centrum en Plattelands Jongereren Flakkee.

Om 6 uur 's avonds start een stoet van verlichte tractoren vanaf het industrieterrein vergezeld door een kerstman en een tractor met aanhanger waarop een dj van Happy Music gezellige kerstmuziek zal draaien. Deze bijzondere stoet zal via het terrein van Hernesseroord naar het parkeerterrein van Keukencentrum Tieleman rijden. Daarna volgt een rondje door Middelharnis en Sommelsdijk waar ook Nieuw Rijsenburgh zal worden gepasseerd. Tot slot zal de stoet eindigen onderaan D'n Diek bij het Diekhuusplein waar ze allemaal worden opgesteld. Een jury zal onderweg en op het Diekhuusplein beoordelen wat het mooist verlichte exemplaar zal zijn.

Op het Diekhuusplein is een ijsbaan met kraampjes aanwezig en zal 's middags een Dickens koor aanwezig zijn. Na de spectaculaire lichtjestoer zullen de deelnemers en kijkers onthaald worden met onder ander glühwein, warme chocomel en kruukplaetjes en andere leuke producten op de Secret Santa lichtjesmarkt die al vanaf 2 uur op het Diekhuusplein en omgeving begint. Rond 21 uur zal deze feestelijke avond afgesloten worden met de uitslag van de lichtjesparade.

Deelname aan deze tocht kost 15 euro per tractor. Hiervoor krijgt de deelnemer een aantal consumpties. Vanzelfsprekend mogen de deelnemers zich ook laten sponsoren. Alle opbrengsten van deze unieke lichtjesparade en van de kramen zal worden geschonken aan het goede doel Secret Santa Goeree Overflakkee. Inschrijven kan via www.hartvangoereeoverlfakkee.nl.

Door Secret Santa Goeree Overflakkee worden mensen op Goeree Overflakkee die financieel of emotioneel een zwaar jaar achter de rug hebben verrast met een 'lichtpuntje' in de vorm van een mooi kerstpakket wat is samengesteld door een andere eilandbewoner die zich opgegeven heeft om een "Secret Santa" te willen zijn.

Stichting Hart van Goeree-Overflakkee zal dit geheel coördineren en de pakketten eventueel nog aanvullen met een verwennerij die op ons eiland te verzilveren is. Uiteraard wordt ervoor gezorgd dat alles "secret" blijft en er gewoon veel gezinnen door dit warme gebaar met frisse moed de feestdagen tegemoet kunnen gaan.'

Er is toch niets mooiers dan dat eilandbewoners voor elkaar zorgen, elkaar ondersteunen en zo een warme gemeenschap met elkaar zijn? Een ware kerstgedachte.

Uit de krant