Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Mariska Shekary volgt Paul van der Velden op als bestuurder van CuraMare

GOEREE-OVERFLAKKEE - Paul van der Velden, medisch lid Raad van Bestuur CuraMare, is per 1 december vanwege pensionering gestopt als bestuurder van CuraMare.

"De organisatie kijkt met veel respect, waardering en dankbaarheid terug op de lange periode waarin Paul actief is geweest als bestuurder van CuraMare en van Het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in het bijzonder. Hij heeft samen met collega's, medische staf en medewerkers het ziekenhuis een sterke positie gegeven door de grote groei die de afgelopen 15-20 jaar is gerealiseerd, de stevige verbindingen die zijn gelegd met het Maasstad Ziekenhuis en andere ziekenhuizen, en de goede verankering met huisartsen in de regio. De noodzakelijke acute functie voor de regio is versterkt en geborgd. Zijn tomeloze energie, visie en overtuigingskracht hebben de organisatie gereed gemaakt voor de toekomst. Paul blijft zich nog een aantal jaren inzetten als bestuurder van Spijkenisse Medisch Centrum", aldus de voorzitter van de Raad van Bestuur, Roelof Jonkers in een persbericht.

In de opvolging van Van der Velde is inmiddels voorzien. Mariska Shekary, momenteel gynaecoloog in het Amphia Ziekenhuis en directeur zorg van de integrale geboortezorgorganisatie Annature, zal in het tweede kwartaal van 2020 starten als bestuurder van CuraMare. Mariska combineert al ruim 10 jaar praktische werkzaamheden in de patiëntenzorg met management-, organisatie en bestuurlijke taken. Haar speciale interesse gaat uit naar ontwikkeling van netwerkorganisaties met een juiste balans tussen diversiteit en integratie. Diversiteit in het zorgaanbod en in het type zorgprofessionals dat dit aanbod levert, maar ook integratie van het zorgproces dat hiermee rondom onze cliënten ontstaat. Mariska is erg gemotiveerd om vanuit CuraMare samen met medisch specialisten, huisartsen en andere zorgverleners verder vorm te geven aan de noodzakelijke transitie van zorg voor de bewoners van het verzorgingsgebied.
De werkzaamheden van Paul van der Velden zullen in de periode december 2019 – tweede kwartaal 2020 waargenomen worden door Koos Moerland en Ellen Hoogervorst. Zij worden daarin bijgestaan door het VMS bestuur.

Meer berichten