Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Kampioenenhuldiging van de Ladies League Samenspel Zuid-Hollandse Eilanden

HERKINGEN - Op zaterdag 2 november was het dan zover, de kampioenenhuldiging van het Samenspel in Verenigingsgebouw "Ons Huis" te Herkingen. Hier werden ook de deelneemsters van de Ladies League speciaal gehuldigd door voorzitter Jaap Jongejan.

Het comité van de Ladies League, Marlien, Corina en Sonja, hadden het er druk mee gehad in de dagen naar aanloop van deze feestmiddag. Alles moest in kannen en kruiken zijn, en dat was goed gelukt.
De een haalde de geschonken prijzen op, de ander maakte de bonnen gereed om te laten ondertekenen door de liefhebbers die een jonge duif 2020 aan onze competitie hadden beloofd (hierover later meer), terwijl de ander druk bezig was om kaartjes te maken om aan de geschonken prijzen te kunnen hangen. Dit natuurlijk ook om onze sponsors te prijzen. Natuurlijk wel met een roze lintje er aan.
Joop Torreman, van het tuincentrum uit Rocanje, had bloemen geschonken voor de vluchtwinnaressen en voor de kampioenen. En wat had hij dit ook fantastisch gedaan zeg!
In plaats van de 3 bossen bloemen die Annemiek Tiggelman uit Middelharnis had gewonnen, had hij een één héél groot boeket gemaakt. Hetzelfde voor Marlien van den Bos uit Middelharnis, zij had 2 bossen bloemen gewonnen en kreeg ook één groot boeket, iets kleiner dan die van Annemiek. En dan was er nog een boeketje voor de eerste vluchtwinnares Heléne Zwackhalen uit Ooltgensplaat.

Bakkerij Koese uit Sommelsdijk had speciale Ladies League taartjes gemaakt, in de duivenpakketjes van Duivenshop Nobels uit Achthuizen zat o.a. een zakje grit, zakje roodsteen, pot badzout, potje piksteen en blok piksteen, en dan waren er nog de VVV cadeaubonnen geschonken door Toppigeons Veilinghuis uit Oude-Tonge , de rollades van Slagerij van Zuidland uit Dirksland, en 25 kg. voer van Fam. Wijnties uit Oudenhoorn.

Als laatste wil de organisatie ook Richard van den Bos bedanken voor zijn inzet. Dankzij Richard werden de uitslagen gemaakt en de kampioenschappen berekend. Hij kreeg een cadeaubon, geschonken door Tuincentrum Graka uit Sommelsdijk.

Deze kampioenen kregen een mooie bokaal, geschonken door het bestuur van het Samenspel.

Onaangewezen Kampioen:

1. Marlien van den Bos
2. Annemiek Tiggelman
3. Sonja Hagens

Aangewezen Kampioen:

1. Annemiek Tiggelman
2. Sonja Hagens
3. Purdey Wetterhahn

Duifkampioen : Marlien van den Bos.

Meer berichten