Logo eilandennieuws.nl
De politieagent vertelt dat de Sint zijn auto verkeerd heeft geparkeerd.
De politieagent vertelt dat de Sint zijn auto verkeerd heeft geparkeerd. (Foto: )

Sinterklaas veroorzaakt file voor o.b.s. de Westhoek

OUDDORP - Onder luid gezang van de leerlingen van openbare basisschool de Westhoek werd Sinterklaas met zijn trouwe knechten donderdagochtend ontvangen. De kindervriend kwam in zijn lesauto naar de school en parkeerde pal voor het hek.

Tekst en foto's: Rody Vlietland

Toen Sinterklaas gevraagd werd waarom hij zijn paard in de stal had laten staan en in een lesauto kwam vertelde hij: "Ik moet van de politie rijlessen nemen, want ik kan blijkbaar niet meer zo goed in rijden." Nadat Sinterklaas dit had verteld werd al vrij snel duidelijk dat hij fout geparkeerd had, de lesauto van de Sint veroorzaakte een lange file voor de school van auto's en een tractor. Niet veel later kwam de politie met een loeiende sirene naar de school gesneld.

Een agent stapt uit en loopt naar de Sint. Hij vraagt aan Sinterklaas of hij zijn rijlessen wel volgt, omdat hij verkeerd geparkeerd staat en een gevaar op de weg vormt. De agent vertelt dat de Sint niet meer mag rijden en mee naar het bureau moet. Het verjaardagsfeestje van Sinterklaas leek vroegtijdig te eindigen, totdat directrice Petra 't Hoen met een voorstel komt. Ze vraagt aan de agent of hij het voor deze keer door de vingers zou zien als de brokkenpiloot vanaf vandaag niet meer achter het stuur zal kruipen, en als alle ouders voortaan netjes in de parkeervakken voor de school parkeren. De uiterst vriendelijke politieagent stemt hiermee in en vertrekt weer richting het bureau. Sinterklaas en zijn Pieten zijn blij dat zij mogen blijven, nu kan het verjaardagsfeestje van de kindervriend beginnen.

Meer berichten