Logo eilandennieuws.nl
Foto: Nick van der Zwan

Help mee voor duurzamer pakketvervoer op het eiland

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op 6 januari 2020 start de Goederenhub Goeree-Overflakkee met het elektrisch vervoeren van goederen van en naar bedrijven op het eiland. Kort daarna gaat men ook voor particulieren pakketten meenemen. Deltawind organiseert dit samen met ViaTim. En daar heeft de organisatie hulp bij nodig.

Dagelijks rijden er ongeveer 13 vervuilende bestelbusjes door onze straten. Over een aantal jaren zijn dat er 60. Nu al is 34% van de fijnstof in de wijk afkomstig van bestelauto's. Dit kan schoner en efficiënter! Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam blijkt dat met gebruik van ViaTim Punten de CO2 uitstoot in de wijk met 74% verlaagd kan worden. In Nederland zijn al een paar honderd ViaTim Punten, waarvan vier op Goeree-Overflakkee. Op weg naar schoon transport in uw straat zoekt men naar meer mensen die een ViaTim Punt willen worden op het eiland. Bent u vaak thuis en neemt u al veel pakketten aan voor de buurt? 

Hoe werkt ViaTim?

Michiel Nieuwkerk initiatiefnemer van ViaTim legt uit hoe het werkt: "Met ViaTim bouwen wij een netwerk van buurtpunten waar de bezorgers altijd in één keer hun pakketten kwijt kunnen. Een mini-hub zou je kunnen zeggen. Zo'n buurtpunt is een particulier die het leuk vindt om tegen een vergoeding pakketten aan te nemen voor buurtgenoten. De geadresseerde krijgt een digitaal bericht dat het pakket is aangekomen. Het pakket wordt vervolgens door de consument opgehaald of kan thuisbezorgd worden. Via een ViaTim Punt kunnen ook pakketten verzonden en bestellingen geretourneerd worden. Voor al deze en toekomstige diensten ontvangt het ViaTim Punt een vergoeding."

Aanmelden infoavond

Iedereen die interesse heeft in dit onderwerp is van harte welkom op onze infoavond. Op dinsdagavond 10 december vanaf 19.30 uur vertellen we er graag meer over in het Diekhuus in Middelharnis. Het is fijn als u zich even aanmeldt. Dit kan door een e-mail te sturen naar info@ghgo.nl of te bellen naar Coöperatie Deltawind op 0187-470544.

Meer informatie over Goederenhub Goeree-Overflakkee vindt u op: www.ghgo.nl. Meer informatie over het zijn van een ViaTim Punt of u direct aanmelden? Kijk dan nu op: aanmelden.viatim.nl/goeree

Meer berichten