Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Dagbehandeling wint Van Weel Patiëntvriendelijkheidsprijs 2019

Eens in de vijf jaar reikt Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis een prijs uit voor de meest patientvriendelijke medewerker of afdeling. Een medewerker of afdeling van ons ziekenhuis ontvangt dan uit handen van een onafhankelijke jury een geldbedrag van €5.000. De prijs werd uitgereikt door wethouder Bruggeman.

De middag werd geopend met een toespraak waarin naar voren kwam dat de algemene patiënttevredenheid ontzettend hoog is bij het ziekenhuis, het ziekenhuis in Dirksland scoort in 2019 een welverdiende negen op zorgkaart.nl. Patiënten waardeerden naast de kennis ook de eerlijkheid en het luisterend oor van de medewerkers. Iedere patiënt is anders, en dient daarom ook anders behandeld te worden daarom is het belangrijk dat er naar de patiënt geluisterd wordt. Na de korte toespraak kregen de aanwezigen een lezing over de kwetsbaarheid van ouderen door klinisch geriater C. Mak.

Toen de lezing afgerond was werd de winnaar bekend gemaakt uit drie genomineerde afdelingen, kindergeneeskunde, oogheelkunde en dagbehandeling. De laatstgenoemde werd de uiteindelijke winnaar, het ziekenhuis stelt €5.000 ter beschikking voor de afdeling. Verder was er nog een eervolle vermelding, namelijk het patiëntenservicebureau.

Meer berichten