Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Kruispunt op de schop voor windmolenonderdelen

MIDDELHARNIS - Deze week arriveren de eerste onderdelen voor de zes windmolens van windpark Haringvliet Zuid. Het vervoer over de N59 richting Middelharnis, de N215, de Zuidelijke Randweg en de Industrieweg gebeurt met trailers van maximaal 70 meter lang. Om het groot transport mogelijk te maken zijn verschillende kruispunten tijdelijk aangepast.

Het windpark wordt door Vattenfall gebouwd in de Van Pallandtpolder tussen Middelharnis en Stad aan 't Haringvliet. De fundering voor de windmolens is de afgelopen weken gerealiseerd. Naast de zes windmolens bestaat het energiepark ook uit 124.000 zonnepanelen en batterijen ter grootte van een zeecontainer. Het energiepark moet eind 2020 klaar zijn.

De onderdelen voor de Nordex windmolens zijn afkomstig uit Duitsland en worden over de weg vervoerd. Tijdens het transport worden de wegen en kruisingen 's nachts tijdelijk afgesloten. Het eerste transport staat gepland voor de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 december. In de periode daarna zullen er regelmatig transporten plaatsvinden tijdens de nachtelijke uren. Meer informatie en de planning staat op www.energieparkharingvlietzuid.nl.

Meer berichten