Logo eilandennieuws.nl
Ook voor Doreen Bergwerff werden de contracten getekend voor haar appartement. Namens Keukencentrum Tieleman overhandigt Corrie de Boed aan elke bewoner, hier aan vader Bergwerff voor zijn dochter, een rijk gesorteerd feestelijk geschenk. Wbv.Beter Wonen schonk een led-verlichtingspakket.
Ook voor Doreen Bergwerff werden de contracten getekend voor haar appartement. Namens Keukencentrum Tieleman overhandigt Corrie de Boed aan elke bewoner, hier aan vader Bergwerff voor zijn dochter, een rijk gesorteerd feestelijk geschenk. Wbv.Beter Wonen schonk een led-verlichtingspakket. (Foto: )

Eerste sleutels overhandigd voor appartementen De Vyver

OUDDORP - "Voel je thuis bij Sjaloom Zorg". Die slogan kreeg donderdagmiddag een aantrekkelijke inhoud bij de ondertekening van documenten en sleuteloverhandiging aan toekomstige bewoners van het 26 appartementen tellende wooncomplex aan de Vliedberglaan 169 in Ouddorp.

Tekst en foto: Jaap Ruizeveld

Terwijl op de begane grond van het gebouw nog werkzaamheden werden verricht stond regiomanager Corrie de Boed al klaar om de eerste bezoekers, de toekomstige bewoners vergezeld door ouders en of familieleden, te ontvangen. Een belangrijk moment. Immers voor de bewoners begint een nieuwe levensfase. En daarvoor moeten nu eenmaal ook diverse administratieve handelingen worden verricht.

Woonvoorziening De Vyver in Ouddorp, gebouwd door Dura Vermeer, kwam al een week eerder in de publiciteit bij de ondertekening van het huurcontract waarbij de directeur van Stichting Sjaloom Zorg (Brinkman) en manager Pijl van wbv. Beter Wonen hun handtekeningen zetten onder het contract. (Zoals bekend zijn inmiddels de vier eilandelijke woningbouwcorporaties gefuseerd). Sjaloom biedt in de Vyver 24/7 zorg. Regiomanager Corrie de Boed - die al 23 jaar aan de stichting verbonden is - is de zogenoemde centrale spin in het web. Zij stuurde (en stuurt) het proces aan. Dit samen met haar 14 medewerkers (fulltime - en parttimefuncties). De bewoners kunnen vertrouwen op een goede en gerichte begeleiding en zorg. Dit in zwaarte van de ondersteuning die afhankelijk is van de behoefte van de bewoner(ster).

Modern complex
Nog deze maand, donderdag 28 november, kunnen de eerste bewoners hun appartement op de verdieping al betrekken. Een dag eerder wordt er een grote schoonmaak gehouden zodat de vrouwen en mannen in een fris en modern pand hun intrede kunnen doen. Een rondgang door het complex toont de (nog in te richten) ruime "huiskamers" waarin alle gelegenheid is voor sociale contacten. In de appartementen zelf zijn (keuken)-voorzieningen geplaatst die door de bewoner in een eerder stadium zelf zijn gekozen. Tieleman Keukens Middelharnis heeft voor de inrichting met o.a. een koelkast en vloeren gezorgd. Verrassend is de wijze waarop wanden (voor toilet) en bij de badkamer (voor wasmachine) met een eenvoudige handeling kunnen worden gedraaid. Bij het complex is een buitenruimte. Het is de bedoeling om daar een sfeervolle ontmoetingstuin aan te leggen. Dat zal begin 2020 in uitvoering komen. Tenminste als de nodige financiële middelen dan via een nog te organiseren actie kunnen worden aangetrokken. Want dit onderdeel kan helaas niet uit het beschikbare zorgbudget worden betaald. Maar dat is voor later zorg.

Programma
Eerst nu met een programma op weg naar de officiële opening van De Vyver. Die staat gepland op donderdag 12 december, passend bij een Kerstviering in de Dorpskerk (Hervormde Gemeente) aan de Weststraat in Ouddorp. Onder het thema 'Een nieuw begin' leidt ds. J.J. van Holten deze dienst, waaraan medewerken: Jan Bezuijen (orgel), muziekensemble Apollo, het Sjaloom Koor en de muziekgroep Laud. De dienst begint om 19.00 uur. Inloop vanaf 18.30 uur en na afloop gelegenheid elkaar te ontmoeten. Natuurlijk is er ook gelegenheid om de woonlocatie De Vyver eens te bekijken. Dat kan op zaterdag 14 december tijdens de Open Dag. Van 10.00 tot 16.00 uur is eenieder van harte welkom aan de Vliedberglaan 169 in Ouddorp. Corrie de Boed wijst er op dat Sjaloom Zorg in Ouddorp al langere tijd in dagbesteding activiteiten ontplooit (bij De Mekkerstee) en vanaf 6 januari 2020 ook in het voormalige Rabobankgebouw aan de Hofdijksweg. Daar onder de naam Biejoe. Duidelijk toch?.

Meer berichten