Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Dringen bij opening nieuwe Jumbo

MIDDELHARNIS - Met glimmende, nieuwe winkelwagentjes staan klanten te wachten voor de Jumbo in Middelharnis. Even voor negen uur komt het team naar buiten, om de nek zitten gele sjaaltjes geknoopt. Uit de boxen klinkt een harde muziek: 'This is real Jumbo'. Na het aftellen wordt de rode knop ingedrukt en dwarrelen gele slierten door de lucht. Jumbo Middelharnis is geopend.

Klanten worden verwelkomd met een gratis bosje bloemen. Na 2,5 week verbouwen is de winkel van Agrimarkt getransformeerd naar Jumbo. Nieuw in de winkel is de foodcourt, de verse pizza's, gebakken vis en zelfscankassa's. Filiaalmanager Richard Ouweneel vertelt dat de streekproducten waar de Agrimarkt om bekend stond in de schappen blijven. "Het assortiment is wel uitgebreid van 18.000 naar 35.000 artikelen." Al het personeel van de Agrimarkt is overgenomen door Jumbo. "Daarnaast zijn er 65 nieuwe mensen aangenomen voor de winkel in Middelharnis."

11.59 minuten
De manager vertelt ook dat klanten tijdens de verbouwing hun online bestelde boodschappen konden ophalen in een tijdelijk afhaalpunt. "In de eerste week hadden we 120 bestellingen, dat was veel meer dan we hadden verwacht. Daar is echt vraag naar." Vanaf woensdagmiddag gaat de bezorgbus van Jumbo voor het eerst op pad. Online bestelde boodschappen worden thuisbezorgd in een straal van 11.59 minuut reistijd. "Ja, daar is over nagedacht," zegt de filiaalmanager met een brede glimlach. "Het doel is dat de cirkels rond de Jumbo's elkaar overlappen." Dat is op het eiland nog niet het geval, in bijvoorbeeld Ooltgensplaat is bezorging niet mogelijk.

"Je weet het nooit"
Op de vraag of Jumbo nog meer winkels gaat openen op Goeree-Overflakkee zegt hij: "Bij Jumbo weet je het nooit, net nadat de Agrimarkt was overgenomen maakten ze de samenwerking met de Hema bekend." De vraag bij welke supermarkten op het eiland Jumbo klanten wil weglokken omzeilt hij geroutineerd. "We hopen dat voormalige klanten van de Agrimarkt fans worden van de Jumbo en dat onze formule veel mensen aanspreekt." Dan verontschuldigd hij zich en stapt kordaat de nieuwe zaak in. Werk aan de winkel.

Meer berichten