Logo eilandennieuws.nl
Foto: Picasa

Met korting naar kerstconcert Urker Mans Formatie

DIRKSLAND - Op zaterdag 7 december 2019 geeft de Urker Mans Formatie een kerstconcert in de Hervormde Kerk in Dirksland. Aan het begin van de adventsperiode staan aansprekende advents- en kerstliederen op het programma. Van het ingetogen Stille Nacht tot het uitbundige Cantique de Noël.

De mannen van de Urker Mans Formatie zingen vol overgave en worden versterkt door Mark Brandwijk aan het orgel. Tijdens het concert switcht de organist moeiteloos naar de piano en zet de begeleiding voort. De kwaliteiten van deze begeleider komen ten goede aan de zang maar voeren ook bij zijn improvisaties de boventoon. Op beide instrumenten brengt Mark een improvisatie over kerstliederen ten gehore. De zangers hebben bijna allen een solorol wat deze formatie tot een unieke zanggroep maakt. Heldere eerste tenoren zingen de solo's bij onder andere Kerstzang en Christmastide terwijl de diepe bassen Mary's Boychild en Greensleeves vertolken. De dirigent Martin Mans is sinds de oprichting de drijvende kracht achter de Urker Mans Formatie. Hij vormt een geheel van de stemmen en werkt aan beleving van tekst en muziek. De luisteraar heeft heel wat te zien en kan genieten van een afwisselend programma met zang en instrumentale muziek.

Details: Datum: zaterdag 7 december 2019; Locatie: Hervormde Kerk, Ring, Dirksland; Aanvang: 15.00 uur; Toegang: 18,50. Reserveren en online bestellen: www.martinmans.nl of t. 06-25391903.
Voorverkoop tevens bij Van der Boom Boeken- en Muziek, Voorstraat 41, Sommelsdijk.

Stille Nacht

Op 25 december 1818 werd in het Oostenrijkse Obendorf (bij Salzburg) het Stille Nacht voor het eerst ten gehore gebracht. De dichter Joseph Mohr schreef het tegen een achtergrond van een door oorlog geteisterd Europa. Inmiddels is het bekende lied in 300 talen en dialecten vertaald en is geworden tot een wereldwijd vermaard kerstlied.

De Urker Mans Formatie heeft een eigen stijl die geworteld is in het voormalige eiland Urk. De zangers zijn opgegroeid met het Urker levenslied en zingen soms in de Urker taal. De formatie heeft tevens klassieke werken, gospels en populaire liederen in haar repertoire. Ioan Micu, één van de zangers, bespeelt bovendien een Taragot, Palle Jørgensen een altviool. De Urker Mans Formatie repeteert één zaterdag per maand in Tollebeek. De Kerst-cd 'VREDE' zal deze periode weer volop in de aandacht staan. Ook de cd 'ZING', met het nieuwe zomerrepertoire, is verkrijgbaar.

De formatie heeft meerdere tournees naar Canada gemaakt en een reeks concerten gegeven. Ze zijn een gewilde zanggroep onder geëmigreerde Nederlanders en brengen een stukje nostalgie naar boven.

Lezerskorting:

Lezers van het Eilandennieuws krijgen op vertoon van dit artikel aan de kassa een korting van € 5,= en betalen € 13,50 per kaart (max. 2 pers./bon). Voor online bestellingen geldt de actiecode: Eiland712.

Meer berichten