Logo eilandennieuws.nl
Foto: Ellen van den Doel

Springdagen groter dan ooit

SOMMELSDIJK - Met meer dan 50 turnverenigingen waren de Springdagen in Middelharnis afgelopen week wederom een groot succes.  kinderen namen deel aan allerlei activiteiten in Recreatiecentrum de Staver. Tijdens de springdagen werd er door de kinderen gesprongen, getokkeld, gezwommen, geklommen, boog geschoten en gebowld.

Tekst: Rody Vlietland, Foto: Ellen van den Doel

Organisator Elco Kievit: "Dit is het zeventiende jaar dat de Springdagen worden gehouden en het wij zien ieder jaar weer een groei van het aantal turnverenigingen en ook deelnemers, vorig jaar liepen er hier 3200 kinderen, dit jaar zijn het er vierhonderd meer. Allerlei turnverenigingen binnen een straal van honderd kilometer komen hier naar de Staver om deel te nemen aan de Springdagen. Alleen turnverenigingen kunnen zich aanmelden via de Springdagen. De turnclub Turn2Move doet hier ook aan mee. Via deze turnclub kunnen leden en niet-leden zich inschrijven voor de Springdagen."

Veiligheid

Bij alle activiteiten staan begeleiders die tips geven en ook helpen. Elco: "De veiligheid van de kinderen staat bij ons voorop. Daarom hebben we bij ieder onderdeel één of meerdere begeleiders staan die de kinderen helpen tijdens de oefeningen. Ieder kind doet mee op zijn of haar eigen niveau, zodat het leuk en veilig blijft voor iedereen."

Ervaring leert

Het eerste wat opvalt is de gesmeerde organisatie tijdens het evenement. De organisator: "Doordat we de Springdagen nu al zeventien jaar organiseren loopt alles als een geoliede machine. In het begin kwam je vaak verbeterpunten tegen, voor bijvoorbeeld een betere doorstroming. Zo was er eerst maar één deur die fungeerde als in- en uitgang van de kantine, we zagen dat dit niet werkte en hebben nu een aparte uitgang gecreëerd om opstoppingen te voorkomen. Zo komen we ieder jaar weer iets tegen wat we het jaar daarna verbeteren. Er lopen hier nu ongeveer vijfhonderd kinderen rond, maar eigenlijk merk je daar weinig van."

Toekomst

Toen Elco gevraagd werd naar de verdere toekomstplannen van het evenement antwoordde hij: "Er zijn twee zalen in de Staver die nog geen activiteit bevatten, dus misschien dat we daar iets mee kunnen doen. Maar er moet wel genoeg variatie in de activiteiten zitten vind ik. Dus wie weet komt er nog iets in de toekomst!"

De springdagen worden zeven dagen per jaar tijdens de herfst- en kerstvakantie gehouden. Kinderen kunnen onder begeleiding de verschillende activiteiten uitvoeren op gepast niveau. De Springdagen in de kerstvakantie zijn al zo goed als vol. Mogelijk doet Turn2Move weer mee in de kerstvakantie. De inschrijving zou dan starten vanaf 1 december. Hou hiervoor de website www.turn2move in de gaten.

Meer berichten