Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Peuters sluiten thema 'eet smakelijk' op een bijzondere manier af

OUDDORP/GOEDEREEDE – De peuters van peuterspeelzaal De Krukel uit Goedereede hebben vlak voor de vakantie het thema 'eet smakelijk', wel op een heel bijzondere manier afgesloten. Samen met de juffen en een vrijwilliger, waren de kinderen uitgenodigd bij Visspecialist Hameeteman in Ouddorp.

Tijdens het thema 'eet smakelijk' hebben de peuters kennis gemaakt met allerlei soorten eten. Dit ging vaak gepaard met het proeven van allerlei lekkere dingen zoals groente, fruit en boterhammen met allerlei soorten beleg. Voor peuters is het heel goed en leerzaam om niet alleen te vertellen over een onderwerp, maar vooral ook om het onderwerp te zien en te beleven en in dit geval te proeven.
De uitnodiging van Visspecialist Hameeteman werd dan ook met groot enthousiasme geaccepteerd.

Na binnenkomst mochten de kinderen eerst genieten van een heerlijke suikervrije appelsap. Juf Lisanne las heel toepasselijk voor uit het boek Walter & Poes – Vis eten in de viswinkel geschreven door Caroline Melissant, mama van een van de peuters. Daarna kwam er een grote verrassing! Een kidsbox vol met lekkers. De peuters, en de juffen natuurlijk ook hebben gesmuld van overheerlijke kibbeling, patat en appelmoes. Iedereen kreeg ook nog eens een leuk cadeautje. Toen alle buikjes vol zaten mochten de peuters de vissen, die ze net gezien hadden in het boek, gaan zoeken in de toonbank.

Als laatste verrassing werd er een levende kreeft uit de leefbak gehaald. Een paar stoere jongens en meisjes durfden de kreeft zelfs te aaien. Hierdoor was de beleving helemaal compleet.
Peuterspeelzaal De Krukel dankt Visspecialist Hameeteman hartelijk voor deze geweldige ochtend en het gulle gebaar.
Wilt u meer informatie over Peuterspeelzaal De Krukel in Goedereede of een keertje komen kijken samen met uw peuter? Neem dan contact op met de leidster via 06 86 82 04 68 of krukel@peutereiland.nl. U kunt ook kijken op www.peutereiland.nl

Meer berichten