Logo eilandennieuws.nl

Lidl houdt Aardappel-Oogstfeest in Dirksland

Dirksland – Zaterdag 19 oktober houdt Lidl voor de eerste keer het Aardappel-Oogstfeest bij René en zijn zoon Jorg Buth aan de Oudelandsedijk 8. Een feest ter ere van de telers die zich iedere dag inzetten voor producten.

Tekst: Rody Vlietland

Sinds 1999 levert de familie Buth al aardappelen aan de supermarktketen, in de jaren tachtig nam René de boerderij over van zijn ouders en zette zo een familietraditie die generaties teruggaat voort. De teler beschikt over tweehonderd hectare grond, zeventig hectare wordt gebruikt voor de aardappelteelt. In april worden de aardappels gepoot, vervolgens worden de aardappels in oktober geoogst de familie Buth leveren jaarlijks zo'n 3,5 miljoen aardappelen aan de Lidl. Na het oogsten gaan de aardappelen naar het aardappelbedrijf Quick in Hedel. Het bedrijf sorteert, verwerkt en verpakt de aardappelen. Dagelijks levert Quick verschillende aardappelen en koelverse aardappelproducten aan Lidl.

Het Aardappel-Oogstfeest is in het leven geroepen door Lidl nadat zij voor de achtste keer verkozen waren tot de beste in groenten en fruit. Lidl zag hoe geïnteresseerd de klant is in de oorsprong van de producten en besloot daarom het Aardappel-Oogstfeest te houden. In september heeft Lidl eens het Appel-Oogstfeest in Waardenburg georganiseerd.

Tijdens het Aardappel-Oogstfeest laat Lidl de oorsprong van de aardappelen. Felicity Nieman, Medewerker PR & Communicatie van Lidl Nederland: "Naast het vertellen van de herkomst van het product worden er verschillende interessante activiteiten georganiseerd. Het is een uitje voor het hele gezin. Van 10.00 tot 17.00 uur worden er diverse leuke en leerzame activiteiten georganiseerd. Er is van alles te beleven, proeven en zien: een rondleiding, je rooit je eigen aardappel en proeft het product, ook is er een kidsplein met kleuren schminken en springkussen en een Lidl food & drinks plein. Tijdens deze dag kunnen de bezoekers met eigen ogen zien waar de aardappelen van Lidl vandaan komen. Een uniek kijkje achter de schermen van onze aardappelteler René Buth en zijn zoon Jorg Buth."

Het Aardappel-Oogstfeest wordt gehouden op zaterdag 19 oktober van 10.00 tot 17.00 uur aan de Oudelandsedijk 8 in Dirksland. Toegang tot het feest is geheel gratis!

Meer berichten