Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Ontmoetingsavond Stichting Volharding met ex-crimineel en pastor Wilfred Kols

NIEUWE-TONGE - Vijftien jaar lang bracht Wilfred, auteur van 'Stem van duisternis, stem van licht', door in de onderwereld. Verslaafd aan alcohol en drugs, betrokken bij gewapende overvallen en inbraken. Zijn Molukse achtergrond speelde hierbij een grote rol: als familielid van Chris Soumokil (de tweede president van de RMS, die in 1966 in Indonesië de doodstraf kreeg) ervoer hij aan den lijve hoe groot de machteloosheid en frustraties onder zijn Molukse volkgenoten was. Voor verschillende delicten zat hij zo'n 5,5 jaar achter de tralies.

Wanneer Wilfred in 2003 in een isoleercel zit, klopt er een bewaker op zijn celdeur met de vraag of hij misschien iets wil lezen. Hij krijgt het boek 'Ik zal nooit meer huilen' van Nicky Cruz in handen. En het wonder gebeurt: dankzij Gods genade verandert het leven van een criminele junk langzaam maar zeker in dat van een bevlogen schuldhulpverlener en pastor. Het is Wilfreds grootste passie om te getuigen van Gods genade en Geest in zijn leven. Daarom heeft Stichting Volharding Wilfred dit jaar uitgenodigd als spreker op haar jaarlijkse vrijwilligersavond. Vanuit de Bijbel en zijn eigen levensverhaal zal Wilfred spreken over het thema: 'Versta Gods stem!'. Iedereen die betrokken is bij het Stichting Volharding of belangstelling heeft voor het evangelisatiewerk van Stichting Volharding in Nederlandse en Belgische gevangenissen en politiecellencomplexen, is van harte welkom!

Naast de lezing en een panelgesprek, is er volop gelegenheid om met Wilfred, 'Volharders' en elkaar in gesprek te raken onder het genot van een hapje en een drankje. De avond zal gehouden worden op vrijdagavond 8 november 2019, aanvang 19.30 uur, in Hervormd Centrum 'Elim', Zuiddijk 19, Nieuwe-Tonge.

Meer berichten