Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Flitspalen bij Goedereede leveren dagelijks 180 boetes op

In 4 maanden tijd zijn er bijna 22.000 mensen op de bon geslingerd door de twee flitspalen langs de N57 ter hoogte van Goedereede. Dat zijn bijna 180 boetes per dag. Overleg om de snelheid bij het 'boetekruispunt' te verhogen heeft nog geen resultaat opgeleverd.

Tekst: Martijn de Bonte
Foto: Archief Eilanden-Nieuws

In oktober 2014 werden er twee flitspalen geplaatst bij het kruispunt waar kan worden afgeslagen naar Goedereede. Sindsdien zijn er tienduizenden boetes uitgedeeld, dat heeft de overheid miljoenen opgeleverd. Uit recente cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau blijkt dat er in de periode van 1 mei - 31 augustus 21.805 boetes zijn uitgedeeld. In de eerste vier maanden van het jaar werden er ruim 15.000 boetes uitgeschreven.

Onderzoek
Het gemeentebestuur is in gesprek met Rijkswaterstaat om de snelheid bij het kruispunt te verhogen naar 80 kilometer. Nu moeten bestuurders bij het kruispunt afremmen van 80 naar 50 kilometer per uur. Het onderzoek naar het de mogelijkheden om de 50-kilometerbeperking op te heffen loopt sinds juni vorig jaar.

N59 Oude-Tonge
Aan de andere kant van het eiland, op het kruispunt van de N215 en de N59 ter hoogte van Oude-Tonge staan ook twee flitspalen opgesteld. Die 'flitsen' aanmerkelijk minder. In vier maanden tijd zijn er 2.546 bestuurders beboet. Daarvan zijn er 40 voor door rood rijden, de resterende boetes zijn voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Die is bij het kruispunt vastgesteld op 70 kilometer per uur.

Meer berichten