Logo eilandennieuws.nl
Foto:

10.000 bezoekers verwacht op EK Freestyle Windsurfen

OUDDORP - Deze week, van 9 tot en met 13 oktober 2019, vindt voor de vijfde keer op rij het DAM-X Event plaats bij Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam. DAM-X staat in het teken van zien, doen en beleven.

De windvoorspellingen zien er veelbelovend uit voor de EK-wedstrijden komende week. Alle toppers hebben zich weer aangemeld voor het evenement op de Brouwersdam. Yentel Cears, degene die altijd traint hier op Brouwersdam en afgelopen week in Duitsland benoemd is tot wereldkampioen, staat op de startlijst. Ook onze lokale held uit Zierikzee en winnaar van vorig jaar, Davy Scheffers, ontbreekt niet. Daarnaast varen de besten ter wereld mee en strijden om de winst van het DAM-X Event, dat deel uitmaakt van de European Freestyle Pro Tour.
Naast deze gave sprongen op het water worden er nog een hoop side events georganiseerd, zoals de DAM-X Slalom, Run by Night, Friday Night Event, DAM party X, Boardsport- & Foodmarket en zijn er activiteiten voor iedereen.

Zo wordt op vrijdagavond tijdens het Friday Night Event de Run by Night georganiseerd. Een 5 kilometer hardloopwedstrijd met een verlicht parcours langs het Grevelingenmeer.
Na deze run is er live muziek en de grote Night Show om 21.30 uur. Het hele weekend kan er genoten worden van heerlijke ZekerZeeuws foodtrucks, boardsportmarket en activiteiten als windsurfen, zeilen, waterjumpen, SUP'en en een hoop andere activiteiten voor de jeugd. Men verwacht zo'n 10.000 bezoekers. Het evenement is gratis te bezoeken en voor iedereen toegankelijk.

Meer berichten