Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Geslaagde Boerderijfair voor SMA De Wereld Uit

OUDDORP - Zaterdag was dit jaar al weer voor de achtste keer de Boerderijfair voor 'SMA de Wereld Uit' aan de Steenweg. Het evenement heeft ruim zeventienduizend euro opgeleverd voor het goede doel. Ook was er dit jaar een mooie cheque voor een onderzoeker.

Mede door het droge weer was het een drukte van belang tijdens de fair. De jaarlijkse taartenbakwedstrijd was een groot succes.
De winnaars zijn: de originaliteitsprijs Mathilde de Jong, bij de volwassenen de 1e prijs Nella Meijer, 2e prijs Marijke Grinwis, 3e prijs Bianca Meijssen en bij de kinderen 1e prijs Anne Kastelein, 2e prijs Wilco Meijer, 3e prijs Davina en Anne.

Er was dit jaar ook een mooie aanhanger te winnen, die is gewonnen door Nella Meijer en de boodschappenmand, gemaakt door klas van Jasmijn, is gewonnen door juf Lugtenburg.
Ook een heel bijzonder moment was dat er deze keer een cheque uitgereikt is door het Prinses Beatrix Spierfonds aan onderzoeker drs. E.S. Veldhoen van het UMC Utrecht voor het onderzoek 'Zorg op maat laat SMA patiënten hoesten' dit is een onderzoek naar een betere ademhalingsondersteuning voor mensen met SMA. Dit onderzoek is ondertussen al het vijfde dat uitgereikt is aan onderzoekers met geld dat verzameld is door alle SMA-acties door heel Nederland in acht jaar tijd.

De organisatie bedankt alle vrijwilligers, sponsors en bezoekers. De exacte opbrengst van de fair is op het moment € 17533,16. Maar er komt nog steeds geld binnen op de actiepagina, dus men hoopt dat de teller nog verder oploopt. Mensen die alsnog het doel willen steunen, kunnen dit doen door een donatie te geven via de actiepagina www.sma.spieractie.nl/actie/jasmijn-tanis-10.

Meer berichten