Logo eilandennieuws.nl
Foto: Jeanien de Gast

Wie wordt legpuzzelkampioen van Goeree-Overflakkee?

MIDDELHARNIS - Liefhebbers van de Jan van Haasterenpuzzels kunnen zich op vrijdag 8 november helemaal uitleven in De Staver. Dan wordt namelijk een heus G-O legpuzzelkampioenschap gehouden. Teams, bestaande uit vier personen, krijgen een puzzel uitgereikt en het team dat deze als eerste helemaal klaar heeft, mag zich de winnaar noemen en door naar de voorronde van het NK-puzzelkampioenschap. "Toch gaat het niet alleen om het winnen", benadrukt organisator, de Stichting Hart van Goeree-Overflakkee. "Het gaat vooral om de gezelligheid".

Door Mirjam Terhoeve

De Stichting Hart van Goeree-Overflakkee (HVGO) is een non-profitorganisatie, die het gehele jaar door tal van activiteiten organiseert in Middelharnis en Sommelsdijk. Recent bijvoorbeeld nog de Holle Bolle dagen en de 112-dag. Het legpuzzelkampioenschap is een gloednieuw initiatief van deze club.
Een team van HVGO nam vorig jaar zelf deel aan de voorrondes van het NK-legpuzzelen en was zo enthousiast over het evenement, dat spontaan werd besloten om ook een eilandelijke versie hiervan in het leven te roepen. Er werd contact gezocht met de organisatie van het Nederlands Kampioenschap en hieruit kwam voort, dat het winnende team van Goeree-Overflakkee deel mag nemen aan de officiële voorronde, die op 15 februari 2020 wordt gehouden in Oude-Tonge. Na een lange tijd van voorbereiding is alles nu geregeld en kunnen teams zich opgeven voor deze avond. Zowel verwoede als ook minder fanatieke puzzelaars zijn van harte welkom om mee te doen. HVGO hoopt dan ook dat vele familieleden, collega's of vriendengroepen zich als team zullen melden. Er zijn 30 tafels beschikbaar, dus wees er op tijd bij, is het advies.

Prijzen

Alle ingeschreven teams krijgen een tafel toegewezen met daarop de (zelf gekozen) naam van het team en een Jan van Haasteren puzzel van 1000 stukjes. Welke dat wordt, blijft een verassing. Na het zingen van het Flakkeese volkslied en het startschot mogen de teamleden de puzzel uitpakken en aan de slag. Men mag geen gebruik maken van hulpmiddelen zoals bakjes om stukjes te sorteren. Alleen de tafel zelf mag hiervoor worden gebruikt. Het team dat als eerste de puzzel compleet heeft, is de winnaar en mag zoals vermeld door naar de voorronde. Verder is er ook voor de nummers twee en drie een leuke prijs beschikbaar. De overige teams krijgen allemaal de gelegenheid om hun puzzel af te maken en mogen deze na afloop uiteraard ook mee naar huis nemen.

De Stichting HVGO wil vooral benadrukken, dat het kampioenschap zich vooral kenmerkt door de sfeer. "Het is een wedstrijd, maar nog belangrijker is het hebben van een gezellige avond met vrienden, familie of collega's. Dit maakt het tot een uniek evenement. Leuke teamtenue's zorgen voor een extra sfeertje.

Inschrijven

Het puzzelkampioenschap start op vrijdag 8 november om 19.30 uur in De Staver te Sommelsdijk. Gelieve ruim op tijd aanwezig zijn. Inschrijven kan tot en met 2 november via de site www.hartvangoereeoverflakkee.nl. Let op: vol is vol. De kosten bedragen € 48,- per team. Hiervoor krijgt men na afloop de puzzel, staat er wat lekkers op tafel en er worden hapjes aan tafel geserveerd. Meer informatie is ook te vinden op de gelijknamige Facebookpagina van de Stichting.

Meer berichten