Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Programmeer Driedaagse met Lego Mindstorms

OUDDORP – Techniek vies? Dat valt nog maar te bezien. Programmeren valt ook onder techniek en dat is bepaald geen smerig werk. Om dat meer tussen de oren te krijgen is er het programma Sterk Techniekonderwijs, dat volgend jaar zijn beslag krijgt. Goeree-Overflakkee loopt daar al op vooruit met onder andere een Programmeer Driedaagse voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar. Deze vindt plaats tijdens de herfstvakantie in het gebouw Dorpstienden te Ouddorp.

Tekst: Kees van Rixoort, foto: Organisatie Programmeer Driedaagse

Tijdens de Programmeer Driedaagse draait het om robotica en programmeren in Lego Mindstorms. "Een leuke manier om kennis te maken met programmeren", vertellen Freek de Vreede van Technieksucces en Dennis Orgers, docent dienstverlening en product van de RGO, die bij de organisatie van het evenement betrokken zijn.

"De Programmeer Driedaagse valt in het kader van Sterk Techniekonderwijs. Dat is bedoeld om kinderen al op jonge leeftijd te laten zien dat er veel interessant werk is in de techniek. Zoals programmeren." Op Goeree-Overflakkee krijgt Sterk Techniekonderwijs onder andere vorm in de beroepscampus, waarvoor in november de eerste paal de grond in gaat.

"Aandacht voor techniek gaat daar een belangrijke rol spelen", aldus De Vreede en Orgers, die eraan toevoegen, dat ook de kinderen op de eilandelijke basisscholen meer gaan merken dat techniek een mooie optie is voor een baan in de toekomst.

Inschrijven

De Programmeer Driedaagse is op 22, 23 en 24 oktober. Dagelijks kunnen kinderen van 10 tot en met 14 jaar er terecht van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. De laatste dag, donderdag 24 oktober, is de finale van het evenement. Dan komen de winnaars tegen elkaar uit. Een jury beoordeelt hun programmeertalent aan de hand van verschillende criteria en bepaalt wie zich de uiteindelijke winnaars mogen noemen. Inschrijven kost 3 euro per persoon en kan via dorpstienden@sr-go.nl. Voor alle deelnemers is er na afloop een goodiebag. De Dorpstienden is tijdens de herfstvakantie tevens de locatie voor jonge kinderen die willen meedoen aan het springfeest.

Lego League

Technieksucces en het voortgezet onderwijs op Goeree-Overflakkee, gesteund door ondernemers en het FOGO-initiatief Smart Water, zijn van plan om deze Programmeer Driedaagse een grootschaliger vervolg te geven. Volgend schooljaar, 2020-2021, is de eerste editie van een competitie: de Flakkeese Lego League.

Meer berichten